EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'nün V. Psikoloji Günleri yapıldı

LAܒnün V. Psikoloji Günleri yapıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından "V. LAÜ Psikoloji Günleri" kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 14/06/18 13:42
okuma süresi: 2 dak.
LAܒnün V. Psikoloji Günleri yapıldı
A- A A+
V. Psikoloji Günleri'nin amacı öğrencilerin akademik bilgi birikimlerini artırmanın yanısıra farklıdisiplinlerde çalışan biliminsanları ile biraraya getirerek psikoloji biliminin disiplinlerarası çalışmalarda nasıl etkili bir bilgi birikimini sunduğu tartışıldı.

LAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saadettin Yıldız psikoloji biliminin diğer disiplinlere iyi bir kaynak sunduğunu ve gerek sanat gerek edebiyat alanında verilen eserlerin psikolojik alt yapılarını göstererek daha iyi bir anlam kazandırdığını dile getirdi.

Psikoloji Bölüm Başkanı Doç.Dr. Zihniye Okray ise Osman Fahri şiirinde aşk, kayıp ve ölüm konularını psikolojik bakış açısıyla değerlendirerek; Psikoloji Biliminin disiplinler arası kullanımına örnekler verdi.

Etkinliğin ikinci gününde ise Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Sultan Okumuşoğlu Şehitoğlu, Dr. Cemaliye Direktör, Yrd. Doç.Dr. Çağay Dürü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Nazım Muradov konuşmalar yaptılar. Sanatın psikolojik rahatsızlıklarda nasıl kullanılabileceği, bir olgunun hayat öyküsünün bir roman gibi ele alınabileceği, şarkıların toplumsal bellekten dolayı oluştuğu ve o toplumda yaşayan bireyler için farklı anlamlar ifade edebileceği ve anlaşılır olduğu konularında konuşmalar ve tartışmalar yapıldı. Ayrıca edebiyat, halk edebiyatı, resim, heykel ve sanatın diğer alanlarına yansıyarak aslında üretilenin sanatçının bilinçdışını olduğu ortaya konuldu.

Etkinlik süresince LAÜ Psikoloji Bölümü öğrencilerinin yapmış oldukları araştırmalardan oluşan sunumlara da yer verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.