EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

KAÜ ilklere imza atmaya devam ediyor

KAÜ ilklere imza atmaya devam ediyor

Japon Seramik Sanatçısı Masakazu Kusakabe dumansız fırın çalışması için haziran ayı başından bu yana Kuzey Kıbrıs'ta, KAÜ'nünArabahmet'teki atölyelerinde çalışmalar yürütüyor.

Yayın Tarihi: 19/06/18 15:30
okuma süresi: 2 dak.
KAÜ ilklere imza atmaya devam ediyor
A- A A+

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) ile Sol AtolierExibitionHall işbirliğinde ilklere imza atılmaya devam ediliyor… Japon Seramik Sanatçısı MasakazuKusakabe dumansız fırın çalışması için haziran ayı başından bu yana Kuzey Kıbrıs'ta, KAÜ'nünArabahmet'teki atölyelerinde çalışmalar yürütüyor. Kusakabe, Kıbrıs'ta hiç olmayan dumansız seramik, odun fırını inşası için workshoplar gerçekleştiriyor. Söz konusu fırının yapım aşamasındasanatçılarve sanatseverler de yer alıyor. Çalışmalar sonunda ise 1 Temmuz günü Pazar günü sergi açılacak.

Fırın, dumansız olması, ısı enerjisini çok iyi kullanabilmesi, zaman ve yakıt miktarını düşürmesi,

dolayısıyla çevreci ve ekonomik olması nedeniyle önem taşıyor. Doğal ateşin denetime direnci ve

dönüştürücü gücü arasındaki gerilimin ortaya çıkardığı sürprizlerle ve bu fırının pişirimi denetleme

olanakları ile tekrar edilemeyen seramikler üretiliyor.

MASAKAZU KUSAKABE KİMDİR?

Masakazu Kusakabe çok yönlü bir sanatçı; seramikçi, fırın tasarımcısı, ressam, gökbilimci. Onun en önemli buluşu olan çevreci dumansız seramik fırını ile Japonya'da takdir gören bir seramikçi ve fırın tasarımcısı. Japonya, Kanada, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, A.B.D., Çin ve Türkiye'de dumansız seramik fırınlarını inşa etti. Macaristan, A.B.D., İngiltere ve dünyanın pek çok ülkesinde üniversitelere, sempozyumlara ve konferanslara davet edilip yer almıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.