EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs İlim Üniversitesi tanıtım filmi yayınlandı

Kıbrıs İlim Üniversitesi tanıtım filmi yayınlandı

Kıbrıs İlim Üniversitesi 2013 yılında kurulmuştur. Kuruluşunu takiben, hızlı bir büyüme sürecini yaşayan Üniversite 2014 yılından itibaren öğrenci kabul etmeye başlayarak kısa sürede KKTC, Türkiye ve yurtdışında tanınan ve tercih edilen bir yükseköğretim kurumu hüviyetine kavuşmuştur.

Yayın Tarihi: 30/06/18 13:47
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs İlim Üniversitesi tanıtım filmi yayınlandı
A- A A+
Başlangıçta British University Of Nicosia adını taşıyan üniversitenin adı; Güney Kıbrıs'taki 'Cyprus Nicosia University' ile karıştırılması, lokasyon için yanlış algı yaratması ve ilim tanımlamasının bir üniversite için daha uygun olduğuna dair genel kanı çerçevesinde Ulu Önder Atatürk'ün "Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir" özlü deyişinden alınan ilhamla Kıbrıs İlim Üniversitesi olarak değiştirilmiştir.

KKTC'nin en güzel kenti olan Girne'de, bu yerleşim biriminin en müstesna semti olarak bilinen Bellapais yolunda Ozanköy sınırları içinde hazırlanan kampüste faaliyet göstermeye başlayan üniversite, idari ve akademik kadrosunun üstün vasıfları, derslik, laboratuvar ve sosyal mekanlarının mükemmeliyeti, kuruluş yerinin uygunluğu ile alışveriş merkezlerine yakınlığı gibi özellikleriyle kısa sürede öğrencilerin beğenisini toplamıştır.

Şehrin merkezinde bir üniversite olan Kıbrıs İlim Üniversitesi'nin eğitim kalitesi bakımından da fark yaratan bir niteliğe sahip olması için her türlü çaba gösterilmiştir. Fakülte ve bölümlerde görev yapan akademisyenlerin büyük çoğunluğu, akademik çalışmalarını yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerde yapmış, takiben Türkiye'nin en bilinen üniversitelerinde görev yapmış ya da yapmakta olan kıymetli bilim insanlarından oluşmaktadır. Diğer taraftan, Kıbrıs İlim Üniversitesinde teorik eğitimin yanı sıra pratik çalışmalara da büyük önem verilmekte olup, her bir bölümün ihtiyaçlarına yönelik olarak kurulmuş bulunan laboratuvarlar 7/24 öğrencilerin faydasına açık bulundurulmaktadır. Bu çerçevede, Hemşirelik Laboratuvarları, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Laboratuvarları, İlk ve Acil Yardım Laboratuvarı, Mekatronik Laboratuvarı, Elektrik Elektronik Laboratuvarı, Fizik ve Kimya Laboratuvarı eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte hazırlanmış olup, bu laboratuvarlar eğitim alanlarının değişen ihtiyaçlarına paralel olarak geliştirilmektedir.

Derslikler ve amfilerde ise tamamı akıllı tahta ve video projeksiyon cihazı gibi yardımcı eğitim teknolojisi ile donatılmış olup, aydınlatma ve oturma düzeni bakımından ergonomik özellikleri öğrencilerine sunmaktadır. Kıbrıs İlim Üniversitesi, Girne–Lefkoşa arasında yer alan Dikmen'deki arazide yeni kampüs ve bu kampüsün etrafında Öğrenci Yurdu ve Yaşam alanı işbirliği çalışmalarına başlamış olup, inşaatları hızla ilerlemektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.