EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ Kütüphanesi büyümeye devam ediyor

UKÜ Kütüphanesi büyümeye devam ediyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay, uluslararası öğrenciler için kütüphane bünyesinde "İngilizce Köşesi" oluşturduklarını ve kütüphanelerini daha da zenginleştirdiklerini kaydetti.

Yayın Tarihi: 09/07/18 13:00
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ Kütüphanesi büyümeye devam ediyor
A- A A+
Kütüphane Müdürü Gülten Sala Lay İngilizce Köşesi'nde şiir, öykü, roman ve deneme türlerinde farklı düzeylere göre İngilizce kitapların bulunduğunu belirtti. İngilizce köşesinin oluşturulması ile kütüphaneden ödünç kitap alan öğrenci sayısında artış olduğunu ifade eden Gülten Sala Lay, ada genelinde de özellikle Lefkoşa civarında yaşayan kişilerin İngilizce Köşesi'ne ilgi gösterdiklerine dikkat çekti.

Gülten Sala Lay, her geçen gün ilerleyen iş hayatının, teknolojinin, hızla gelişen yaşam ve hayat şartlarının kütüphaneleri de kendine uyum sağlamak zorunda bıraktığını aktararak, "Kariyer ve eğitim hayatında insanları öne çıkaran yabancı dil bilme, özellikle İngilizce'yi tam olarak bilmek büyük fark yaratmaktadır. Bu nedenledeİngilizce Köşesi öğrencilerimizindil eğitiminde ve gelişiminde önemli bir katkı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

UKÜ Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Lay, kütüphane olarak aktif olduklarını, proje ve etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Kütüphanemizi öğrencilerin sadece sınav zamanında kullandıkları bir mekan olma özelliğinden çıkartıp, aktif olarak kütüphaneyi kullandıkları bir yere dönüştürdük" dedi. Lay, üniversite gençlerinin okuyan, yazan, üreten ve sorgulayan kişiler olabilmeleri için kütüphanede bulunan kitaplardan faydalanmaları tavsiyesinde bulundu.

Gülten Sala Lay kütüphanelerin günümüzde sosyal yaşamın merkezi haline geldiğini de aktararak, UKÜ Kütüphanesi'nin 22'den fazla veri tabanı, 70 bin basılı ve 140 binden fazla elektronik kaynağı ile kullanıcılara haftada 7 gün hizmet verdiğini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.