EĞİTİM
okuma süresi: 1 dak.

Mikayilli: "Osmanlı Kütüphanesi'nde tarih yatıyor"

Mikayilli: "Osmanlı Kütüphanesi’nde tarih yatıyor"

Ülkemizde ziyaret ve temaslarda bulunan Azerbaycanlı ünlü Gazeteci ve Yazar Büyükağa Mikayilli, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ)'yü ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 10/07/18 15:51
okuma süresi: 1 dak.
Mikayilli: "Osmanlı Kütüphanesi’nde tarih yatıyor"
A- A A+
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker'den üniversite ile ilgili bilgi alan ve Osmanlı Kütüphanesi'ni gezen Mikayilli, "KAÜ, hem yerleşke olarak hem de Osmanlı Kütüphanesi'yle tarihe sahip çıkmaktadır. Kütüphane, Türk tarihini doğru olarak öğrenmek isteyen herkesin ziyaret etmesi gereken tarihi bir arşiv niteliğindedir. Üniversiteyi böyle bir yatırım yaptığı için tebrik etmek lazım" dedi.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker de kabülde yaptığı konuşmada, üniversitenin bu yıl ilk mezunlarını verdiğini anımsatarak, Lefkoşa Surlariçi'nde yer alan KAÜ'nün yüksek öğretimin yanısıra, bölgenin tarihi yapısı ve özelliklerinin korunmasını, hayata kazandırılmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını misyon edindiğini söyledi. Özgöker, KAÜ'nün özellikle Lefkoşa Surlariçi'nin eğitsel, kültürel ve sosyo - ekonomik yönden gelişmesine katkı koyma misyonuyla kurulduğunu da sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.