EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'ye yeniden 3 yıl MÜDEK onayı

LAܒye yeniden 3 yıl MÜDEK onayı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ)Mühendislik Fakültesi'ne bağlı Bilgisayar Mühendisliği,Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile İnşaat Mühendisliği bölümleriMühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından yeniden akredite edildi.

Yayın Tarihi: 16/07/18 13:45
okuma süresi: 3 dak.
LAܒye yeniden 3 yıl MÜDEK onayı
A- A A+
Mühendislik programlarının akreditasyonu konusunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınan MÜDEK, LAÜ'nün mühendislik eğitimindeki kalitesini değerlendirerek 3 lisans programına akreditasyon belgesi verdi.

MÜDEK: 3 LİSANS PROGRAMINA AKREDİTASYON ONAYINI 3 YIL DAHA UZATMA KARARI ALDI

Mühendislik programlarının akreditasyonu konusunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınan MÜDEK,LAÜ'nün mühendislik eğitimindeki kalitesini değerlendirerek 3 lisans programına 2016 yılında verdiği akreditasyon onayını 3 yıl daha uzatma kararı aldı. MÜDEK, üniversiteye 2018 yılında Mart ayında yapmış olduğu ziyaret ve değerlendirme programı çerçevesinde, akreditasyon uzatma kararına başarılı geçendeğerlendirmeler sonucunda ulaştı.

Çeşitli mühendislik eğitim programlarının akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren MÜDEK,Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı ENAEE'nin(European Network for Accreditation of Engineering Education) asil üyesidir. MÜDEK ayrıca, European Accreditation of Engineering Programmes EUR-ACE etiketi vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirilmiş bir kuruluş olup, Washington Accord üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

LAÜ'NÜN KALİTELİ EĞİTİMİNE EUR-ACE ETİKETİ

MÜDEK Akreditasyon süreçlerini başarıyla yenileyen LAÜ,30 Eylül 2021 tarihine kadar ilgili bölümlere MÜDEK Akreditasyonunu almanın yanısıra uluslararası üst düzey mühendislik progamları denetleme ve kalite sertifikası olan EUR-ACE etiketini de devam ettirmiş oldu.EUR-ACE etiketi ile, LAÜ Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile İnşaat Mühendisliği lisans programları, dünyada geçerlilik gören mühendislik eğitim programları çerçevesinde kaliteli ve donanımlı bir eğitim vermekte olduğunu kanıtladı. LAÜ Mühendislik Fakültesi'nin bu lisans programlarından mezun olan öğrencilerin mesleki yeterlilikleri EUR-ACE etiketi sayesinde Avrupa ve tüm dünyadaki ilgili sektörlerde gerçerlilik görecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.