EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

ARUCAD cam atölyesi üretime başladı

ARUCAD cam atölyesi üretime başladı

Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi'nin (ARUCAD) cam atölyesi üretime başladı.

Yayın Tarihi: 11/08/18 13:06
okuma süresi: 3 dak.
ARUCAD cam atölyesi üretime başladı
A- A A+

Üretime dayalı sanat eğitimi vermeyi amaç edinen ARUCAD'da eğitim programlarının ve derslerin, olanakları zenginleştirilmiş atölye koşullarında sürdürülmesi sağlanıyor. Cam eğitiminde gerekli donanım ve ekipmanlarıyla kurulan Cam Atölyesi, sadece ARUCAD öğrencilerinin değil, Kıbrıs Adasındaki sanatseverlerin de kullanımına açıldı.

ARUCAD'ın Cam Atölyesi sıcak cam, soğuk işleme, fırın odası, açık alevle şekillendirme ve vitray olmak üzere 5 farklı bölümden oluşuyor.

Bu atölye ile Üniversitede eğitim alacak öğrencilerin teorik ders kapsamında öğrendiği tüm bilgileri, uygulamaya dönüştürme olanağı sunulacak.

ARUCAD Rektörü Prof. Dr. Turan Aksoy Cam Atölyesinde, yeni başlayanlardan sanatçılar ve tasarımcılara kadar herkese uygun seçenekler olacağını belirterek, "Cam sanatının renkli dünyasını keşfetmek isteyen, yaratıcılığını cam alanında göstermeyi amaçlayan veya cam malzemesiyle tasarım yapmak isteyen herkese kapımız açık" dedi.

Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: "Belirlenecek saatlerde Atölyemizi ziyaret edebileceğiniz gibi günübirlik, haftalık veya aylık atölye çalışmalarına katılabilir ya da sertifikalı kurslarımıza devam edebilirsiniz. Ayrıca cam üretim atölyesinde, kişisel veya kurumsal ihtiyaçlar için sıcak cam açık alevle şekillendirme, kalıpla şekillendirme ve füzyon teknikleri kullanılarak hizmet verilmesi de planlanıyor. "

Burs ve Yetenek Sınavları 13-14-15 Ağustos'ta

2018- 2019 akademik yılında eğitime başlayacak olan YÖDAK onaylı ARUCAD, Sanat Fakültesi, Tasarım Fakültesi ve İletişim Fakültesi olmak üzere sanat, tasarım ve iletişim odaklı bir eğitim vermeyi amaçlıyor ve ilk akademik yıla özel Üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan tüm öğrencilerine %100 veya %50 burs olanağı sunuyor. 13-14-15 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılacak Burs ve Yetenek Sınavları ARUCAD'ın Girne Yerleşkesinde gerçekleşecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.