EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi yeni öğrencilerini bekliyor

UKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi yeni öğrencilerini bekliyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin (UKÜ) en köklü fakülteleri arasında yer alan Fen -Edebiyat Fakültesi, 2018-2019 yeni akademik dönemine; Türk Dili ve Edebiyatı, Psikoloji (İngilizce-Türkçe), Temel ve İnsani Bilimler, Genetik ve Moleküler Biyoloji bölümleriyle giriş hazırlıklarını tamamlayarak, bünyesine yeni öğrencilerini bekliyor.

Yayın Tarihi: 19/08/18 14:07
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi yeni öğrencilerini bekliyor
A- A A+

UKÜ'dan verilen bilgiye göre, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı ile Psikoloji Bölümleri Kuzey Kıbrıs'ta ilk kez Şubat 2018 yılında Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından beşer yıllık akreditasyona layık görüldü.

Fen – Edebiyat Fakültesi'nin temel amaçlarını vurgulayan Dekan Prof. Dr. Metin Karadağ, deneyimli akademisyen kadrosu ile mezunları hayata hazırlayan ve onların başarılı olmalarını öngören eğitsel izlenceler oluşturduklarını kaydetti. Fakültedeki derslik ve labortuvar gibi alt yapı birimlerini yeterli hale getirdiklerini de belirten Prof. Dr. Karadağ, fakültedeki Nöropsikoloji Labortuvarı'nın adada tek, Türkiye'de ise birkaç üniversitede var olduğuna dikkat çekti.

Bu yıl hizmet vermeye başlayan Bilgi Merkezi ile Fakülte bölümlerine açık kaynak oluşturulduğunu da ifade eden Prof. Dr. Metin Karadağ, 2018-2019 akademik yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan Klinik Psikoloji tezli-tezsiz yüksek lisans programlarının yeni akademik dönemden itibaren öğrenci alımına başlayacağını duyurdu.

Fakülte bünyesinde Üniversite adına yayımlanmakta olan Folklor/Edebiyat dergisinin yayımını da gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Karadağ, ayrıca öğrenci, öğretim elemanı, yerel ve evrensel yazar ve sanatçıların birlikte ürettikleri Bakırdan adlı bir online dergi de yayımlamaya başladıklarını kaydetti. Prof. Dr. Karadağ, "Tüm bunlar eğitimde işbirliği, ortaklarla paylaşım ve topluma hizmetin somut örnekleridir" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.