EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ Hukuk Fakültesi, 2018-2019 Akademik Yılı'na hazır

UKÜ Hukuk Fakültesi, 2018-2019 Akademik Yılı'na hazır

Türkiye Barolar Birliği tarafından 2017 yılında Kuzey Kıbrıs'ta eğitim veren en iyi Hukuk Fakültesi olarak seçilen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Hukuk Fakültesi, 2018-2019 Akademik Yılı'na hazır.

Yayın Tarihi: 20/08/18 15:36
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ Hukuk Fakültesi, 2018-2019 Akademik Yılı'na hazır
A- A A+

UKÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şölen Külahçı, 2010 yılında 185 öğrenci ile Fakülte'nin eğitim hayatına başladığını belirterek, bugün ise 2 lisans programı, 6 yüksek lisans, 1 doktora programı ve 2000'den fazla öğrencisiyle geleceğin hukukçularını yetiştirdiklerini kaydetti.

Fakülte'nin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylı olduğunu belirten Şölen, Avrupa Birliği Hukuk Fakülteleri'nin oluşturduğu ELFA üyeliğine sahip olduklarını da açıkladı. Yrd. Doç. Dr. Külahçı, ayrıca UKÜ Hukuk Fakültesi'nin 2017 yılında Türkiye Barolar Birliği tarafından hukuk fakülteleri arasında yapılan 'eğitimde kalite denetlemesi' sonucu, Kuzey Kıbrıs'ta eğitim veren Hukuk Fakülteleri arasında birinci seçildiğini bildirdi.

Hukuk Fakültesi'nde Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki hukuk lisans programının yer aldığını aktaran Külahçı, Türkçe Hukuk Programı'nın ÖSYM kanalıyla gelen ve KKTC'den yerleşen öğrencilere eğitim verdiğini açıkladı. Ulusalararası Hukuk Programı'nda ise eğitim dilinin İngilizce olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Külahçı, bu programda yabancı uyuruklu öğrenciler ile KKTC uyruklu öğrencilerin öğrenim gördüklerini aktardı.

Alanında uzman akademik kadro ile özverili bir şekilde öğrencilere eğitim verdiklerini belirten Şölen Külahçı, hem öğrencilerin bilimsel gelişimine katkı koyduklarını hem de alanında uzman kişilerden görüşler almalarını da sağladıklarını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Şölen Külahçı, "Eğitimde kalitenin bir tesadüf olmadığının bilincinde, öğrencilerimizin iyi birer hukukçu olarak yetişmesi için tüm gücümüzle çalışmaktayız" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.