EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

Kitapsız eğitim-öğretim yılı başlıyor!

Kitapsız eğitim-öğretim yılı başlıyor!

Özel okullar dün, devlet okulları ise pazartesi açılacak ancak, Eğitim Bakanlığı'na bağlı Talim Terbiye Dairesi 2018-2019 öğretim yılında okutulacak ders kitaplarının basımı için çıktığı ihale bugün saat 10.00'da neticelenecek.

Yayın Tarihi: 12/09/18 07:43
okuma süresi: 5 dak.
Kitapsız eğitim-öğretim yılı başlıyor!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Öğrencilerin yeni öğretim yılında okuyacağı 600 bin adedi aşkın 78 kitap hala basılmadı.

Özel okullar dün, devlet okulları ise pazartesi açılacak ancak Eğitim Bakanlığı'na bağlı Talim Terbiye Dairesi 2018-2019 öğretim yılında okutulacak ders kitaplarının basımı için çıktığı ihale bugün saat 10.00'da neticelenecek.

2 Milyon 200 Bin TL'lik İhalenin tamamlanması ile 3-4 günlük bir sözleşme süreci ardından ise kitapların basımının bir ayı bulması, idari şartnameye göre de en geç 40 gün içinde teslim edilmesi öngörülüyor… Basılan kitapların öğrencilere dağıtımI ise yine 1-2 hafta sürecek. Bu gecikmeler nedeniyle öğrencilerin müfredat takiplerinin ne denli aksayacağı bilinmiyor.

SENDİKALARDAN SES YOK

Üstelik bugün teklife tek zarf atılması halinde ihale 15 gün uzatılacak ve bu durumda gecikmenin süresi de artacak. Kitaplarla ilgili bu vahim tabloya rağmen eğitim sendikalarından tek ses çıkmaması ise dikkat çekiyor.

ÖZYİĞİT: "HENÜZ TEKLİF VEREN YOK"

Öte yandan Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, dün BRT ekranlarında kitap basım ihalesi konusunda henüz hiçbir kuruluşun teklif vermediğini belirterek, bugün kitap basım ihalesinin son günü olduğunu kaydetti.

Kitap basacak kuruluşların dövizdeki anormal yükselişten dolayı çekinceleri olduğunu da ifade eden Özyiğit, ödemeler konusunda kuruluşlara hem hükümet hem de bakanlık olarak güvence verdiklerini söyledi.

BEROVA: "DEFALARCA UYARDIK"

Öte yandan konuyu Kıbrıs Postası'na değerlendiren önceki öğretim yılının eski Eğitim Bakanı Özdemir Berova, konuyu büyük bir beceriksizlik olarak nitelerken ihaleye 19 Eylülde çıkıldığı gün bunu anladıklarını, defalarca uyardıklarını kaydederek "bu kitapların yetişemeyeceğini söyledik. Şu durumda en iyimser tahminle kitapların öğrenciye teslimi bir buçuk ayı bulacak. Bu beceriksizlik kabul edilemez" diye konuştu.

DÜRÜST: "BÜYÜK SESSİZLİK DE DİKKAT ÇEKİYOR…"

Yine Eski eğitim bakanlarından Kemal Dürüst ise, yeni yaşamında siyasi ağır eleştiriler yapmak istemediğini belirterek yaşanan durumun vahim olduğunu belirterek "hazırlık eksikliği" şeklinde niteledi. Dürüst kendi dönemlerinde yaşanan bazı aksaklıklar karşısında büyük fırtınalar koparılmasına rağmen mevcut durumda büyük bir sessizliğin olduğuna da dikkat çekti.

Talim terbiye Dairesi'nin bugün neticelenecek ihale ilanı şöyle;

"Okul Kitapları için

İhale No: 303/2018

Kurum: Talim Ve Terbiye Dairesi Müdürlüğü

İşin Konusu:

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'na bağlı okullarda 2018-2019 öğretim yılında okutulacak ders kitaplarının basımı için teklif kabul edilir.

İhale için ayrılmış toplam tahmini değer: 2,200,000 TL ( KDV dâhil ) ZEYİLNAME 28.08.2018 TARİHİNDE YAYINLANDI.

Kapanış Tarihi:12/09/2018 10:00

Şartname Bedeli:500 TL+ KDV

Not:

1- İhaleye teklif verenler şartnameye göre istenen belgeleri (ihale katılım beyannamesi, geçici teminat mektubu, imza sirküleri veya imza beyannamesi, yetki beyannamesi ve şartname alındı makbuzu ) ve/veya malzemelerle ilgili broşür, katalog ve şartname gereği istenen diğer tüm belgeleri, teklifleri ile birlikte verecektir.

2- Geçici teminatın miktarı İhale Katılımcısı tarafından, Geçici ve Kesin Teminat Mektupları ve Geçici Teminat Oranları Tüzüğü'nün 4(1). Maddesindeki oranlar dikkate alınarak hesaplanacaktır. Teminatsız teklifler dikkate alınmayacaktır.

3- Geçici teminat olarak 41/2001 sayılı Merkez Bankası Yasası altında denetlenen Banka teminat mektupları geçerli olacaktır.

4- Teminat mektubunun bitiş süresi en az 18.12. 2018 tarihli olacaktır.

5- Teminat olarak yalnız Banka Teminat mektubu veya Maliye'ye yatırılacak para karşılığı alınan makbuz geçerli olacaktır. (Hangi şekilde olursa olsun kat'i surette çek kabul edilmeyecektir.)

6- Verilecek teklifler KDV'siz olacaktır.

Şartname İrtibat Numarası: 2279651

Şartname Temin Edilebilecek Kurum:Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı

Açıklama:

Teklifler en geç 12 Eylül, 2018 Çarşamba ünü ö.e. saat 10.00'a kadar Maliye Bakanlığı binasında Merkezi İhale Komisyonu Toplantı Salonundaki teklif kutusuna atılmalıdır.

Bu teklifle ilgili bilgi ve şartnameler Gelir ve Vergi Dairesi'ne yatırılacak 500 TL+KDV makbuz karşılığı Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı- Talim ve Terbiye Dairesi adresinden temin edilebilir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.