EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

KAÜ'yü seçmek için son şans: YKS ek yerleştirme

KAܒyü seçmek için son şans: YKS ek yerleştirme

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından üniversite Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihlerinin açıklanmasının ardından Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'ne (KAÜ) gidemeyen öğrenciler, gözünü 2018 YKS ek yerleştirmelerine çevirdi.

Yayın Tarihi: 12/09/18 10:54
okuma süresi: 2 dak.
KAܒyü seçmek için son şans: YKS ek yerleştirme
A- A A+
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üniversitelerinin yaklaşık 10 bin boş kontenjanının olması KKTC üniversitelerini düşünen öğrencileri heyecanlandırıyor.

YKS ek tercih başvuru tarihleri hakkında detaylar büyük merak konusu oldu. Üniversiteye yerleşmeye hak kazanamayan öğrenciler 2018 YKS ek yerleştirme başvurularını araştırma yapmaya başladı. Yapılan açıklamaya göre KKTC'deki üniversitelerin lisans programlarında 7 bin 205, ön lisans programlarında 2 bin 418 olmak üzere toplam 9 bin 623 kontenjanın boş kaldığı öğrenildi.Durum böyle olunca istediği üniversiteye gidemeyen öğrenciler şimdi de gözünü YKS ek yerleştirmelerine çevirdi.

Üniversiteye girişte ikinci şans olan YKS ek yerleştirmede, yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirildi. Yükseköğretim programlarının 2018 YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

KAÜ'YÜ DÜŞÜNEN ÖĞRENCİLER, ŞANSINIZ DEVAM EDİYOR

KAÜ'de toplam 143 kontenjanın olduğu açıklandı. Lisans olarak 7 yıl kesintisiz burs fırsatıyla Mimarlık, Plastik Sanatlar, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Turizm ve Otel İşletmeciliği ve İşletme Yönetimi yer alırken; ön lisans olarak 5 yıl kesintisiz burs fırsatıyla Anestezi, Fizyoterapi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Yaşlı Bakımı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Aşçılık programlarına yerleşme şansı devam ediyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.