EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ akademisyeni Yaşam Kongresi'nde bildiri sundu

LAÜ akademisyeni Yaşam Kongresi’nde bildiri sundu

Kongrede, fizyoterapistlerin fiziksel aktiviteye bakış açıları ele alındı.

Yayın Tarihi: 13/09/18 14:58
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ akademisyeni Yaşam Kongresi’nde bildiri sundu
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuray Elibol "Türkiye'deki Fizyoterapistlerin Fiziksel Aktiviteye Bakış Açılarının İncelenmesi" konulu ortak yazarlı bildiriyi 1. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi'nde sundu.

Elibol bildiride günümüzde, başta obezite, kardiyovasküler sistem hastalıkları, diabetes mellitus dahil olmak üzere artan kronik hastalıkların önlemesinde en maliyetsiz yöntem olan düzenli fiziksel aktivitenin önemine değindi.

Elibol, "Sağlık profesyonellerinin kendi sağlıklarını korumanın yanında, bireylere sağlıklı yaşam için gereken düzeyde fiziksel aktivite önerirken ve bunu topluma benimsetirken inandırıcı olmaları gerekir" diyerek fizyoterapistlerin topluma egzersiz alışkanlığının kazandırılmasında en önemli rolü üstlenen sağlık profesyonellerinden olduğunu belirtti.

Fizyoterapistin kişiye özgü fiziksel aktivite ve egzersiz programı çizebilen en önemli sağlık profesyoneli olduğunu belirten Elibol, ayrıca fizyoterapist hasta ya da sağlıklı birey ile klinik ortamda ya da farklı çevrelerde diğer sağlık profesyonellerinden daha sık görüşme şansına sahip olduğunu, bu nedenle fizyoterapistlerin fiziksel aktiviteye verdikleri önem ve bakış açılarının bilinmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Elibol sunumunda, fizyoterapistlerin fiziksel aktiviteye bakış açılarının incelendiği çalışmanın sonucunda fizyoterapistlerin fiziksel aktivite önermede rollerini önemli gördüklerini ve bu konuda kendine güvenlerinin yüksek olduğunu saptadıklarını sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.