EĞİTİM
okuma süresi: 1 dak.

DAÜ'de e-kitap konusu tartışıldı

DAܒde e-kitap konusu tartışıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Özay Oral Kütüphanesi, Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği ve Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından "E-Kitap: E-Fırsat Mı? E-Tehdit mi? E- Kitaplarda Türkçe İçerik ve SWOT Analizi" başlıklı panel gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 19/10/18 16:45
okuma süresi: 1 dak.
DAܒde e-kitap konusu tartışıldı
A- A A+
DAÜ'den verilen bilgiye göre, panelde ciddi bir öneme kavuşan elektronik ortama dayalı kütüphane hizmetleri masaya yatırıldı.

DAÜ Özay Oral Kütüphanesi Müdürü ve Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Osman Soykan panelin açılışında yaptığı konuşmada, kütüphanelerin ne kadar bilgi kaynağına sahip oldukları değil, bu kaynakları diğer kütüphaneler ile ne kadar paylaşabildiklerinin önemli olduğuna değindi.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, eğitim sisteminde e-kitaba geçilmesi gerektiğini, E- kitap konusunun bir neslin kapanıp bir neslin açılmakta olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Osam, dünyada değişimin başladığını ve ilköğretimde A'dan Z'ye teknolojinin kullanılması gerektiğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.