EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ'de "Ruh Sağlığı Farkındalığı" etkinliği düzenlendi

UKÜ'de "Ruh Sağlığı Farkındalığı" etkinliği düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eczacılık Fakültesi Ruh Sağlığı Farkındalık Haftası kapsamında UKÜ Eczacılık Öğrencileri Derneği (CIUPSA) üyeleri ruh sağlığı konusunda farkındalık yaratmak için stand açtı.

Yayın Tarihi: 21/10/18 12:30
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ'de "Ruh Sağlığı Farkındalığı" etkinliği düzenlendi
A- A A+

UKÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ender Volkan Çınar, öğrencileri bilgilendirmeyi hedefleyerek, bipolar bozukluğu hakkında broşür hazırladıklarını ve broşürleri öğrencilere dağıttıklarını belirtti. Canlı müzik ve gitar eşliğinde dikkat çekici ve keyifli bir çalışma ortamının oluşturulduğunu aktaran Yrd. Doç. Dr. Çınar, beyaz önlük giyen dernek üyelerinin iki farklı kartona "beni ne mutlu eder?" ve "beni ne mutsuz eder?" sorularını yazarak, öğrencilerden kartonların üzerine kendilerini ifade eden cümleler yazmalarını istediklerini dile getirdi.

Yrd. Doç. Dr. Çınar çalışmanın amacının genç kitlelere ruh sağlığının önemini vurgulamak olduğunu belirterek, kişide veya çevresinde gelişen depresyon durumunun düzeltilebilmesi konusunda farkındalığın büyük rol oynadığını kaydetti. Volkan yaklaşık iki buçuk saat süren verimli bir çalışmanın sonucunda kampüste geniş bir kitleye ulaştıklarını açıkladı.

Eczacılık Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Işınsu Akçin, UKÜ Eczacılık Öğrencileri Derneği Eczacılık Topluluğu içinde yer aldığını belirterek bu önemli projenin içinde olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Avrupa Eczacılık Öğrencileri Topluluğu'na (EPSA) bağlı olan bu projenin toplumu ruh sağlığı hakkında bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak için iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Akçin, etkinliğin ruhsal açıdan kötü durumda olanlara bir nebze de olsa yardım edebilmek adına yapılmış bir proje olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.