EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

DAÜ'de radyasyon konusu incelendi

DAÜ'de radyasyon konusu incelendi

<span style="display: inline !important; float: none; background-color: transparent; color: #000000; font-family: Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: left; text-decoration: none; text-indent: 0px; text-transform: none; -webkit-text-stroke-width: 0px; white-space: normal; word-spacing: 0px;">Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği, 20 Ekim 2018 Cumartesi günü, 10:00-16:00 saatleri arasında, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu'nda 150 katılımcı ile "Radyasyondan Korunma ve Radyasyon Güvenliği Sempozyumu" düzenledi.</span>

Yayın Tarihi: 23/10/18 12:42
okuma süresi: 5 dak.
DAÜ'de radyasyon konusu incelendi
A- A A+

Söz konusu sempozyumun açılış konuşmalarını DAÜ Öğrenci İşleri'nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu Oğurlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği Başkanı Rad. Tek. Songül Bahar gerçekleştirdi.

Bir çok alanda olduğu gibi tıp ve sağlık alanında da eğitim olmadan topluma gerekli ve kaliteli sağlık hizmeti vermenin mümkün olmadığını dile getiren Songül Bahar, kongre ve sempozyumların bilimsel ve teknolojik yenilikleri takip etme şansı sağladığını vurguladı. DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ile ortaklaşa düzenlenen sempozyumundaiş birliğinden dolayı DAÜ'ye ve sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Bahar, konuşmasının sonunda sempozyumun bilimsel yönüyle yararlı bir sempozyum olmasını temenni etti. Prof. Dr. Mehtap Malkoç ise yeryüzündeki tüm canlı ve cansızların hava, su ve topraktan hatta kendi vücutları içerisinde var olan doğal radyasyon kaynaklarına ve bunlara ek olarak insanlar tarafından üretilen yapay radyasyon kaynaklarına her gün maruz kaldığını ifade etti. Prof. Dr. Malkoç, günümüzde radyasyon kaynaklarının tanı, tedavi ve araştırma alanında giderek artan kullanımın radyasyon güvenliği kavramını da gündeme getirdiğini kaydetti. Prof. Dr. Malkoç, ayrıca sempozyuma katkı koyan tüm DAÜ akademik ve idari personele ve Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği üyelerine teşekkür etti. Öğrenci İşleri'nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu Oğurlu da konuşmasında radyasyonun hayatımızda olduğunu, tıbbi radyasyon farkındalığının yanı sıra teknolojinin yarattığı radyasyona gün boyu herkesin maruz kaldığını ifade etti. Toplumunradyasyondan nasıl korunulacağı konusunda bilgilenmesi açısından bu sempozyumun çok faydalı olacağını ifade eden Prof. Dr. Oğurlu, DAÜ olarak böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Yurt, "Radyasyon Nedir? Nasıl Ölçülür? Radyasyondan Korunmanın Temel Kriterleri Nelerdir?" ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nden Dr. Fuat Türköz Çiner, "İyonize Radyasyonun Biyolojik Etkileri" başlıklı sunumlarını birinci oturumda gerçekleştirdiler. Oturumun başkanlıklarını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ve Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği Başkanı Rad. Tek. Songül Bahar yaptı.

Sağlık Alanında Radyasyonla İlgili Tüm Konular Tartışıldı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gülten Sucu Dağ ile Rad. Tek. Adem Abiç'in oturum başkanlıklarını yaptığı ikinci oturumda ise, Cyprus Central Hospital'den Uzm. Dr. Süreyya Vudalı'nın "Radyolojik Tanı Sistemleri ve Risk Değerlendirmesi" ile Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi, Fizik Bölümü'nden Doç. Dr. Nina Tuncel'in "Radyolojik Tedavi Sistemleri ve Risk Değerlendirmesi" başlıklı sunumları gerçekleşti.

Konferans Başkanlıklarını Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Doğan Bor ile Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Yurt'un yürüttüğü oturumda iseAkdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Bozkurt, "Sağlık Alanında Çalışanların Radyasyondan Korunmasında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Konferansın tamamlanmasının ardından Panel Başkanlığını Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Doğan Bor yürüttüğü "İyonlaştırıcı Radyasyon Kaynaklarına Karşı Radyasyondan Korunmada Ulusal Altyapı Politikaları ve Çözüm Önerileri" başlıklı panelde TMRT-DER'den Nezaket Özgür, Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği Başkanı Rad. Tek. Songül Bahar ve Rad. Tek. Mehmet Bölüm birer konuşma yaptı.

Son oturumun başkanlığını DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seray Kabaran ve Rad. Tek. Songül Bahar gerçekleştirdi. "Özlük Hakları Paneli İnteraktif Oturumu" başlıklı oturumun konuşmacıları ise TMRT-DER'den Nezaket Özgür ve Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği Başkanı Rad. Tek Songül Bahar oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.