EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

"Öğretmen, "sürdürülebilirlilik" anlayışının elçisidir"

"Öğretmen, "sürdürülebilirlilik" anlayışının elçisidir"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Ateş; GAÜ'nün, 2018-2019 Akademik Yılı teması olan "Sürdürülebilirlilik" ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 23/10/18 15:34
okuma süresi: 3 dak.
"Öğretmen, "sürdürülebilirlilik" anlayışının elçisidir"
A- A A+

GAÜ Eğitim Fakültesi'nin; Akademik yıl teması üzerinden yapacağı çalışmaları bölümleri bazında da sürdürdüklerini vurgulayan Ateş; Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü olarak, bu yıl düzenlenecek olan akademik ve sosyal sorumluluk projelerinin göstergesinin;'sürdürülebilir eğitim ve sürdürülebilir kalkınma anlayışını benimseyen öğretmen yetiştirme' olacağını söyledi.

"Erken Çocuklukta, Sürdürülebilir Kalkınma İçin; Eğitimde Bilinç ve Tutum, Önemli Bir Yer Tutmaktadır"

Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Ateş, "Sürdürülebilirlilik anlayışını yaşatmak için, elçilere ihtiyacımız vardır. Bu kavramı,gelecek kuşaklara aktaracak olan bu elçiler de, geleceğin mimarı olan öğretmenlerdir. Erken çocuklukta sürdürülebilir kalkınma için; eğitimde bilinç ve tutum, önemli bir yer tutmaktadır. Erken çocukluk eğitiminin önemli bir parçası olan, okul öncesi öğretmenlerinin de bu kapsamda örnek teşkil eden tutum ve davranışları, gelecek kuşaklara model oluşturacaktır. Erken çocuklukta, sürdürülebilirlilik kavramının farkında olan bireyleri yetiştirmek, geleceği güvence altına almaktır" değerlendirmesini yaptı.Sürdürülebilir kalkınma ve sürdürülebilir eğitimin merkezine, erken çocukluk eğitiminin alınması gerektiğini de kaydeden Ateş, sürdürülebilirlilik için; eğitimin başlangıç noktasının, erken çocukluk eğitiminin olduğunu ifade etti.

Erken çocukluk gelişimi alanındaki çalışmalara değinen Ateş, "Dünyanın ünlü tıp dergilerinden biri olan Lancet'in 2011 özel sayısı, erken çocukluk gelişimi altında yapılan çalışmaların; Çocukların gelişim potansiyellerini eksiksiz tamamlamalarını engelleyen: yoksulluk, sağlık hizmetlerinin yetersizliği, beslenme eksikliği ve sınırlı eğitim gibi unsurları azaltacak, en iyi yatırım olduğunu vurgulamıştır. "şeklindeki diğer ifadeler ile değerlendirmesini tamamladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.