EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ IEEE Robot Takımı Robotex 2018 Yarışması'na hazır

DAÜ IEEE Robot Takımı Robotex 2018 Yarışması’na hazır

DAÜ IEEE Robot Takımı,ziyarette Prof. Dr. Osam'a geliştirdikleri robotla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 19/11/18 16:54
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ IEEE Robot Takımı Robotex 2018 Yarışması’na hazır
A- A A+
Alexander Graham Bell ve Thomas Edison gibi dönemin büyük bilim adamlarınca temeli atılmış olan ve 160 ülkede 430 binden fazla üyesi bulunan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Enstitüsü'nün (IEEE) DAÜ Öğrenci Kolu, geliştirmiş oldukları yeni zihin kontrollü robot projesi ile ilgili DAÜ Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Demirel eşliğinde DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam'a bilgilendirme ziyaretinde bulundu.

DAÜ IEEE Robot Takımı tarafından söz konusu ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, "Bu dönem üniversitemizin sağlamış olduğu desteği kullanarak sıfırdan bir robot araç tasarladık. Yeni robotumuzda kullandığımız Muse marka beyin sensörü daha karmaşık bir sisteme sahip olmasına rağmen dünyanın en büyük robot yarışması Robotex 2018'in Zihin Kontrolü kategorisi standartlarına göre hareket ettirmeyi başardık" denildi.

"YARIŞMAYA HAZIRIZ"

DAÜ IEEE Robot Takımı tarafından yapılan açıklama, şu şekilde devam etti:

"Linux Robot İşletim Sistemi üzerinde geliştirilen sistem ile farklı beyin fonksiyonları sırasında oluşan elektriksel beyin dalgaları Muse beyin sensörü aracılığıyla algılanarak Sayısal Sinyal İşleme yöntemleri ile kodlandıktan sonar Yapay Zeka algoritmaları ile sınıflandırılmaktadır. Sınıflandırma süreci sonrasında, farklı fonksiyonlara denk gelen elektriksel karar sinyallerin kablosuz olarak aktarılması ile robot üzerinde istenilen hareketlerin gerçekleştirilmesi mümkün olmaktadır. Geliştirmiş olduğumuz platform Robotex 2018'in Zihin Kontrolü kategorisi standartlarına göre başarılı bir şekilde çalışmaktadır. Yarışmaya hazırız ve çalışmalarımıza büyük bir kararlılıkla devam ediyoruz."

"SİZLERLE GURUR DUYUYORUM"

DAÜ IEEE Robot Takımı'nın çalışmalarından çok memnun kalan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam,takıma dünyanın en büyük robot yarışması olan Robotex 2018'e katılım için tam destek verdi.

Prof. Dr. Osam, ekiple gurur duyduğunu belirterek, 30 Kasım-2 Aralık 2018 tarihleri arasında Estonya'da bulunan Tartu Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan Robotex 2018 için hazırlıklarını hızlandıran DAÜ IEEE Robot Takımı'na yarışmada başarılar diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.