EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'de "Psikoloji Çalıştayı" düzenlendi

UKܒde “Psikoloji Çalıştayı” düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü tarafından "UKÜ Psikoloji Çalıştayı" düzenlendi.

Yayın Tarihi: 04/12/18 16:30
okuma süresi: 3 dak.
UKܒde “Psikoloji Çalıştayı” düzenlendi
A- A A+
UKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Oya Somerçalıştayın Avrupa Kredi Transfer Sistemi(AKTS), UKÜ Psikoloji Kulübü'nün çalışmaları ve Öğrenci Etkinlik Katılım Belgeleri'nin tanıtılmasıhakkında öğrencileri bilgilendirmek amacıyla organize edildiğini kaydetti.

Çalıştay, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Jim Vincent ile Yrd. Doç. Dr. Manolya Çalışır'ın, mezun olacak öğrencilerin alacakları Diploma Eki hakkında yaptıkları bilgilendirme ile başladı.

Yrd. Doç. Dr. Çalışır, Öğrenci Etkinlik Katılım Belgesi'ni; öğrencilerin akademik hayatlarında edindikleri bilgileri sosyal bir platforma taşıyabilecekleri, özgün ve KKTC'de yalnızca UKÜ'de uygulanan yeni bir proje olarak tanımladı.

Yrd. Doç. Dr. Çalışır, ilgili sınıf dışı etkinliklerin; kampüs katılımı, topluma hizmet, mesleki deneyim, liderlik, akademik ödül ve dereceler, burslar, sertifikalar ile hizmet öğrenimi olmak üzere altı temel kategoride ele alınabileceğini belirtti.

Doç. Dr. Vincent ise, bu projeyi özgün kılan niteliğin, UKÜ mezunu öğrencilerin ders dışında gerçekleştirdikleribelgelenmiş bireysel gelişim etkinliklerinin, lisansüstü eğitim ve iş başvurularında yaratacağı fark olduğunun altını çizdi.

Öğretim Görevlisi Dr. Eliz Volkan,Avrupa Kredilendirme Transfer Sistemi (AKTS) hakkında bilgi vererek, Bologna Sürecinin bir parçası olarak, KKTC'de ilk kez UKÜ'de başlatılan bir proje olduğunu kaydetti.

AKTS'yi ölçerken öğrenci iş yüküne önem verildiğini aktaran, AKTS'nin bu doğrultuda öğrenme çıktılarına ulaşabilmek amacıyla her bir ders için tamamlanması gereken öğrenci iş yükünü gösteren sayısal değer olduğunu açıkladı.

UKÜ Psikoloji Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nihan Tezer Yörük isekulüp hakkında bilgi vererek, bireysel olarak ulaşılamayan imkânlara kulüp aracılığıyla ulaşılabileceğini kaydetti.

Ayrıca öğrencininkeşfedemediği birçok becerisi ve yeteneği olduğunu belirten Yörük, öğrencinin kulüp etkinlikleri sayesindepotansiyel beceri ve yeteneklerinin de ortaya çıkabileceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.