EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

KISBÜ Doğa ve Çevre Kulübü, hava kirliliği konusunda uyarılarda bulundu

KISBÜ Doğa ve Çevre Kulübü, hava kirliliği konusunda uyarılarda bulundu

KISBÜ Doğa ve Çevre Kulübü Başkanı Abdurrahman Arıkan hava kirliliğine karşı uyardı.

Yayın Tarihi: 05/12/18 06:57
okuma süresi: 3 dak.
KISBÜ Doğa ve Çevre Kulübü, hava kirliliği konusunda uyarılarda bulundu
A- A A+
Kış aylarının gelmesi ile birlikte ısıtıcı ve sobaların yakılmaya başlandığını kaydeden KISBÜ Doğa ve Çevre Kulübü Başkanı Abdurrahman Arıkan, Kıbrıs'ın coğrafi yapısı, mevsimsel şartlar, yanlış yakma teknikleri, baca temizliğinin yapılmaması, kalitesiz kömür kullanımı, uygun olmayan bacalar, atık yağ, naylon, plastik, kumaş artıkları gibi yabancı maddelerin yakılmasından dolayı zaman zaman hava kirliliği yaşandığı ifade etti.

Abdurrahman Arıkan, "Hava Kirliliğinin çevre ve sağlık üzerinde olumsuz etkileri bulunmaktadır. Esasınan da belirtilen standartlara uygun olmayan kömürlere müdahale edilmelidir. Ayrıca hava kirliliği ile ilgili bilgilendirici broşürler bastırılmalı, belediyeler aracılığı ile su faturalarına eklenerek vatandaşlarımıza dağıtımının yapılması sağlanmaktadır.

2019 kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde, hava kirliliğinin çevre ve insan sağlığı üzerinde etkisinin azaltılması için vatandaşlarımız tarafından, mümkünse doğalgaza geçilmesi, yakma tekniklerine uygun olarak soba ve ısıtıcıların yakılması, baca temizliğinin yapılması, uygun bacaların kullanılması, atık naylon, yağ, plastik gibi yabancı maddeler ile ısınmanın sağlanmaması, Yönetmeliklerde belirlenen standartlardaki kömürlerin kullanılması önem arz etmektedir" dedi.

Arıkan, "Dış ortam sıcaklığı gece ve gündüz 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde sobaların yakılmaması, sobaların, işyerlerinde, bina iç ortam sıcaklığı 18 derece, konutlarda ise 20 dereceden yukarıda olmayacak şekilde yakılması, sobaların ilk yakış saatlerinin belirlenen saatlere göre yapılıp yapılmadığının denetlenmesi, hava kirliliğinin yoğun olduğu günlerde sobalar mümkünse sabah saat 10'dan sonra ve akşam en geç saat 16'dan önce yakılmaması, hastaneler, yatılı ve gündüzlü okullar, öğrenci yurtları, yaşlılar ve güçsüzler yurtları, kreşler, terminaller ve kolluk binaları, sobaların iç ortam sıcaklığı 20 dereceden yukarı olmayacak şekilde devamlı olarak, ancak hava kirliliğine neden olmayacak şekilde yakılması, gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.