EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'de "Harekete Geç" teması ile TEDx gerçekleşti

UKܒde “Harekete Geç” teması ile TEDx Gerçekleşti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Uluslararası Merkez tarafından organize edilen TEDx bu yıl "Harekete Geç" teması ile gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 01/02/19 09:42
okuma süresi: 3 dak.
UKܒde “Harekete Geç” teması ile TEDx Gerçekleşti
A- A A+
UKÜ'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen TEDx'te açılış konuşmalarını Türk dağcı, yazar ve fotoğrafçı Ali Nasuh mahruki ile UKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jim Vincent yaparken, UKÜ'lü öğrencilerde kendi uzmanlık alanları ve deneyimleri hakkında konuştular.

Ali Nasuh Mahruki, öğrencilere hayatın içerisinde aktif bir oyuncu olmaları gerektiğini ve kendi potansiyellerini keşfetmelerini önerdi. Öğrencilere hayallerinin peşinden gitmelerini de tavsiye eden Mahruki, bu süreçte karşılarına bir çok zorluk çıkacağınıda hatırlatarak, mücadele etmelerini, yaşamın içerisinde kararlı, disiplinli ve cesaretli olmaları gerektiğini kaydetti.

Kendi hayatından örnekler veren Mahruki,"Başardığımız şeylerle kendi hayatımıza değer katıyoruz, farkındalık kazanarak, dönüşüm yaratıyoruz"dedi. Hareketli bir hayatın, verimli, üretken, başarılı ve daha mutlu bir hayat olduğunu vurgulayan Mahruki, bu sayede farklı bakış açıları kazanarak, yeni fırsatlar yakalayacaklarını da sözlerine ekledi.

UKÜ'lü Akademisyen Prof. Dr. Jim Vincent, dinleme ve konuşmanıninsan hayatındaki önemine değinerek, etkili bir iletişim açısından fiziksel bağlantılar olmadan da sinyaller veya havadaki enerji akımları sayesinde iletişim kurulabildiğini kaydetti. Doğanın en iyi dinleyici olduğunu ifade eden Vincent, insanoğlunun evrensel bir konuşmacı olduğunu da belirtti. Kendi sesimizi duymak içindoğanın sunduğu fırsatlardan yararlanmamız gerektiğine dikkat çeken Vincent, doğanın muhteşem bir yenilenme döngüsü bulunduğunu vebu nedenle doğayı dinlememiz gerekiğini de aktardı.

Uluslararası Merkez Koordinatörü Abdollah Mobaraki, TEDx'i tüm dünyada bir ideali veya paylaşmaya değer fikirleri olan herkesin konuşma yapabileceği bir alan olarak tanımlayarak, etkinliği öğrencileri hayatta başarıya ulaşmış ya da yetkin insanlarla tanışmaları için düzenlediklerini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.