EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAU Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nur Yeliz Gülcan "Eğitim ve Etik" Temalı XVIII. Geleneksel Eğitim Sempozyumu'na katıldı

GAU Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nur Yeliz Gülcan "Eğitim ve Etik" Temalı XVIII. Geleneksel Eğitim Sempozyumu'na katıldı

"Eğitim Ve Etik" Temalı XVIII. Geleneksel Eğitim Sempozyumu'nun 30 Ocak - 1 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleştiğini kaydeden Gülcan, söz konusu sempozyuma davetli konuşmacı olarak katıldığını kaydetti.

Yayın Tarihi: 17/02/19 15:40
okuma süresi: 3 dak.
GAU Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nur Yeliz Gülcan "Eğitim ve Etik" Temalı XVIII. Geleneksel Eğitim Sempozyumu'na katıldı
A- A A+

GAÜ'den verilen bilgiye göre, Doç. Dr. Nur Yeliz Gülcan, uluslararası sempozyum için alanında uzman seçkin konuşmacıların olduğuna işaret ederek, "TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi, Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurul Üyesi, Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları, Fransa Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi, Finlandiya Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi, özel öğretim kurumlarını temsil eden dernek başkanları, TOBB Eğitim Meclisi başkanı ve üyeleri ile İTO Eğitim Meclisi üyeleri, yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler, eğitim uzmanları, basın mensupları, özel okul kurucu, yönetici ve öğretmenlerinden oluşan 1300'ün üzerinde katılımcı 3 gün boyunca, "Eğitim ve Etik" konusunu çeşitli konferans, panel ve çalıştaylarda değerlendirmişlerdir. Ayrıca eğitim ve öğretimle ilgili ürün ve hizmetler sağlayan firmalar fuaye alanında dünyada eğitim alanındaki en son gelişmeleri yansıtan ürün ve hizmetlerini katılımcılara sunmuşlardır" şeklinde konuştu.

Sempozyum etkinliği hakkında bilgi veren Gülcan konuşmasının devamında konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

"Bu önemli etkinliğe Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sadece Girne Amerikan Üniversitesi öğretim üyesi olarak ben katıldım. Sempozyumda Dünden Bugüne Etik ve Eğitimdeki Rolü başlıklı konuşmayı yaptım. Konuşmamda öncelikle katılımcıların etiğin ne anlama geldiğini, insan hayatındaki yeri ve öneminin ne olduğunu anlamalarını sağlamaya çalıştım. Daha sonra felsefe tarihinde karşımıza çıkan temel etik teoriler çerçevesinde günümüz dünyasında özellikle eğitim ortamındaki bireylerin diğer insanlarla ilişki kurarken karşılaşabilecekleri temel etik sorunları tespit etmelerine ve üstesinden gelmelerine yardımcı olacak bilgiler verdim. Son olarak, bu sayede kendi eylemleri üzerine derinlemesine düşünmelerini ve başarılı bir çalışma ortamı yaratmalarına katkı sağlamayacak bilgileri paylaştım. Bu amaçla etkinlik sonunda 2 sayfalık bir sonuç bildirgesi yayınlandı . Bu sonuç bildirisinin alana olumlu anlamda ciddi katkı sağlayacağı kanaatindeyim".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.