EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, dünya devleri arasında

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, dünya devleri arasında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) tek Fizik ve Kimya Bölümü'nü bünyesinde barındıran, aynı zamanda ülkedeki iki Matematik Bölümü'nden birine sahip olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, dünya devleri arasına girerek kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Yayın Tarihi: 15/03/19 12:59
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, dünya devleri arasında
A- A A+

KKTC'deki lider pozisyonunun yanında, güçlü akademik kadrosuyla İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kurulu Times Higher Education (THE) tarafından 2019 Dünya Üniversite Sıralaması'na göre, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi bünyesinde yer alan Fizik, Matematik ve Kimya bölümlerinin, katkı koydukları "Physical Sciences" kategorisinde 501-600 bandında yer almaya layık görüldü. DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, elde ettiği bu derece ile ilgili kategoride, Türkiye üniversiteleri arasında ise 5. sırada yer almış oldu.

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi DekanıProf. Dr. Mehmet Ali Özarslan, Nature Index sıralamalarında son 3 yılda ulaşılan derecelerle birlikte, dünyaca otoritesi kabul gören THE'den elde edilen bu başarının, Fakülte'de yüksek standartlarda verilen eğitimin kalitesininen önemli göstergesi olduğunubelirterek, bu başarıların artarak devam edeceğini vurguladı.

4000'in Üzerinde Mezun

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, 1986 yılında Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün, DAÜ adını alarak bir devlet üniversitesine dönüştürüldüğü yıl kurulan üç fakülteden biri konumunda bulunuyor. Bugüne kadar yaklaşık 4000'in üzerinde mezun veren fakülteden mezun olan öğrenciler; Amerika'dan Avustralya'ya, Avrupa'dan Asya'ya ve Afrika'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada akademik ve iş kariyerlerine başarıyla devam ediyor.1989 yılında kurulmuş olan Fizik ve Kimya Bölümleri, DAÜ'de iki önemli görev üstlenerek KKTC'debu alanlarda ortaya çıkan gereksinimlere yanıt veriyor. Fizik ve Kimya Bölümleri, öğrencilerine tezli yüksek lisans ve doktora programları imkanı da sunuyor.

Diğer yandan, Türkiye ve adada İngilizce dilde eğitim veren tek Aktüerya Bilimleri Programı'na sahip Matematik Bölümü ise, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri lisans programının yanı sıra; Enformasyon Sistemleri tezsiz yüksek lisans programı, Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar tezli yüksek lisans programı, Matematik doktora programı ve Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Bilimleri doktora programları ile dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerine eğitim veriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.