EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

KİÜ'de "Hukuk Öğrencileri İçin Yurt Dışında Akademik Kariyer Yolculuğu" konferansı gerçekleştirildi

KİÜ'de "Hukuk Öğrencileri İçin Yurt Dışında Akademik Kariyer Yolculuğu" konferansı gerçekleştirildi

Kıbrıs İlim Üniversitesi'ne davetli konuşmacı olarak gelen Köln Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Avukat Halim Arslanbaş, hukuk öğrencilerine yönelik bir konferans gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 25/04/19 09:50
okuma süresi: 6 dak.
KİÜ'de "Hukuk Öğrencileri İçin Yurt Dışında Akademik Kariyer Yolculuğu" konferansı gerçekleştirildi
A- A A+
"Hukuk Öğrencileri İçin Yurtdışında Akademik Kariyer Yolculuğu" adlı konferansa kendi öz geçmişini aktarmakla başlayan Av. Arslanbaş, öğrenciler üzerinde izler bırakacak anılarına değindi.

Öğrencilere, "Bugün burada bir meslektaşınıza kulak vereceksiniz" diyerek gayet samimi bir üslup ile konuşmasına devam eden Av. Arslanbaş, "Meslektaşınızın anlattığı ve sizlerle paylaştığı hususları olabildiğince uygulayan ve özellikle de burada uyguladıklarını tamamıyla sizlerle paylaşan bir meslektaşınıza kulak vereceksiniz" dedi. "No pain, no gain (Acı yoksa kazanç da yok)" parolası ile uykusuz gecelerinin neticesinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandıktan mezuniyete kadar geçen süreçte neler yaşadığına detaylı olarak yer verdi. Ayrıca, Alman hapishanesindeki Türkler ile ilgili bir kriminolojik eser yayınladıklarına değindi. Şuanda Köln Üniversitesi ve Hagen Üniversitesinde paralel olarak çalışmalarına devam ederken, Köln Üniversitesinin Motivasyon biriminde Motivatör olarak da görev yaptığını belirtti. Köln Üniversitesinde öğrenim gören Alman olmayan öğrencilerin sayısını arttırmak ve Hukuk Fakültesindeki başarılarına destek olmak amacıyla, motivasyon kadrosunda Motivasyon Eğitmeni olarak devam etmekte olduğunu ve aynı zamanda İstanbul Anadolu yakasında bulunan Arslanbaş Hukuk Bürosu'nun da Avrupa'daki danışmanlığına Köln şehrindeki temsilciliği ile devam etmekte olduğunu vurguladı.

Konferansta bulunan öğrencilere, Hukuk Fakültesi'nde olduklarından dolayı çok şanslı olduklarını, bugün bir meslektaşlarını yakinen tanıdıktan sonra hayatlarında çok büyük bir potansiyele sahip olacaklarını ve bu fakültenin altında yatan kanunlarla, o kalın kitaplarla meşguliyetin hayatımızdaki hukuki düşünme, analitik düşünme ve olaylara ön yargı ile başvurmamak gerektiğini belirtti.

"Hayatın neresinde olursanız olun hürriyet, bağımsızlık, mesuliyet ve sorumluluk gibi birçok ilkeyi beraberinde getiren bu fakültede okuma şansını elde ettiğiniz için çok şanslısınız" dileklerini iletti.

Size dünyada bulunan bazı meslektaşlarınızı da yakinen tanıştırmak isterim diyerek öğrencilerin ilgi odağı olmayı başardı. Öncelikle edebiyattan başlayarak "Üniversite imtihanlarında sınav sorularında dahi karşılaştığımız; Fransız yazar Montaigne'nin, Montesquieu'nun denemelerini mutlaka okumuşsunuzdur diyerek, bu kişilerin Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğunu ve eserlerinin de mutlaka okunulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Fransa'nın meşhur edebiyatçısı Honoré de Balzac'ın, Tolstoy ve Çiçero gibi birçok ünlü ismin Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğunu, siyasi alanda da kendi ülkelerinde efsane haline gelmiş, sokaklarında resimleri asılmış, ülkenin varlığına borçlu olduğu; KKTC'nin aziz topraklarının efsanevi lideri KKTC Kurucu Cumhurbaşkan'ı Rauf Raif Denktaş,Hindistan denilince akla gelen Mahatma Gandi, Güney Afrika'nın ilk siyah lideri Nelson Mandela, önceki dönemde Amerika'ya başkanlık yapan ilk Afrika kökenli Amerikan başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama gibi ünlü isimlerin de Hukuk Fakültesi mezunu olduğuna değindi. Bu ünlü isimlerden bir kısmının mesleğini yaptığını, bir kısmının ise sanatla, edebiyatla, siyasetle ses getiren ve her zaman için olağanüstü başarı gösteren tarihin aktörleri olduklarını belirtti. Hukuk Fakültelerinin sadece kanun insanı değil sanatçı da yetiştirdiğini yukarıdaki örnekler ile açıklayan Arslanbaş; avukatlığın kutsal bir meslek olduğunu bir kez daha vurguladı.

Konferansta bulunan öğrencilere; sahip oldukları potansiyelin ve önlerine çıkacak fırsatların farkında olmaları gerektiğini, kendilerini buna göre geleceğe hazırlamaları gerektiğini aktaran Arslanbaş, olaylar karşısında; hukuki ve analitik düşünebilmenin önemini vurgularken ön yargıların kişileri nasıl yanlış yönlere götürdüğünü örneklerle anlattı.

"BAŞARILI İNSANLARIN HER ZAMAN BİR HEDEFİ, BAŞARISIZ İNSANLARIN HER ZAMAN BİR MAZERETİ VARDIR"

"Öncelikli önemli olgu hedefi doğru belirlemek, ikincisi olağanüstü gayret, üçüncü olgu hedef yolculuğunda gayrete eşlik eden hocalar, arkadaşlar ve kitaplar, son olarak hedef, gayret ve muhabbet yolculuğunda hiçbir zaman elden bırakılmaması gereken disipline hakimiyettir" şeklinde doğru kariyer hedefi belirleme yolculuğunu aktaran Arslanbaş; ertelemenin başarı yolundaki en büyük engel olduğuna dikkat çekti. Hedef belirlerken bu yolda adım adım ilerlemek gerektiğini ve "Benim koyduğum ilk hedef Hukuk Fakültesi'ni yüksek bir ortalama ile bitirmekti.'' diyerek bu hedefe kendini götürecek stratejileri nasıl uyguladığını aktaran Arslanbaş, "Başarılı insanların her zaman bir hedefi, başarısız insanların her zaman bir mazereti vardır" diyerek sözlerine son verdi. Konferans, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Ayhan'ın konuşmacı Av. Halim Arslanbaş'a teşekkür belgesini vermesi ile son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.