EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ, İskenderun Yükseliş Koleji öğrencilerini ağırladı

UKÜ, İskenderun Yükseliş Koleji öğrencilerini ağırladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), İskenderun Yükseliş Koleji'ni ağırladı. UKÜ Türkiye Tanıtım Ofisi tarafından düzenlenen etkinlikte, İskenderun Yükseliş Koleji öğrencileri üniversitenin eğitim olanakları ve kampüs koşulları hakkında bilgilendirildi.

Yayın Tarihi: 17/05/19 10:22
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ, İskenderun Yükseliş Koleji öğrencilerini ağırladı
A- A A+
UKÜ'yü gezen İskenderun Yükseliş Koleji öğrenciler, kampüsün bünyesinde yer alan derslikleri, kütüphaneyi, laboratuvarları, öğrenci çalışma ortamlarını ve UKÜ Arena spor kompleksi ile sosyal alanları tanıma fırsatı buldular. Bunun yanı sıra öğrenciler, Türkiye Tanıtım Ofisi tarafından düzenlenen Lefkoşa ve Girne şehir turlarına da katıldılar.

Türkiye Bölge Ofisleri Sorumlusu Ezgi Meşeli, söz konusu etkinliğin Türkiye'den gelen öğrencilere ve öğretmenlere üniversiteyi, Kıbrıs kültürünü, yemeklerini ve buradaki yaşam tarzını tanıtmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Öğrencilerin ilgisine dikkat çeken Meşeli, öğrencilerin derslik ve laboratuvarlarısorular yönelterek tanımaya çalıştıklarını kaydetti.

İskenderun Yükseliş Koleji Rehber Öğretmeni Duygu Erkal, öğrencilerin üniversitedeki laboratuvarları gezmelerinin ve uygulamalı yerleri görmelerininoldukça etkili olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin çoğunluğunun mimarlık okumak istediğini aktaran Erkal, bu tanıtıcı gezinin verimli ve güzel geçtiğini de sözlerine ekledi.

UKÜ'yü çok beğendiklerini belirten liseli öğrenciler, üniversite tanıtım gezisi sırasında edindikleri görüşleri şu şekilde dile getirdiler:

İskenderun Yükseliş Koleji Öğrencisi Emre Yorgun, gezinin çok güzel geçtiğini aktararak, okulun yabancı dil eğitimi için büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. Eczacılığa ilgisi olduğunu aktaran Yorgun, fakültenin hem akademik hem de sosyal yönleri ile aktif olduğunu ve çeşitli organizasyonlara üyeliklerinin bulunduğu bilgisini aktararak, UKÜ'deEczacılık okuyabileceğini kaydetti.

İskenderun Yükseliş Koleji Öğrencisi Duygu Tosun ise üniversite tanıtım etkinliğinin çok güzel geçtiğini belirterek, üniversitenin kampüs olanaklarının çok zengin olduğunu söyledi. UKÜ'nün modern bir yapıya sahip olduğunuaktaran Tosun, üniversitedeki kültürel çeşitliliğe de değinerek,lisede dil bölümünde eğitim aldığı için İngilizce Öğretmenliği bölümünü düşündüğünü açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.