EĞİTİM
okuma süresi: 7 dak.

KİÜ'de "Uyuşturucu ile Mücadele" konferansı düzenlendi

KİÜ'de "Uyuşturucu ile Mücadele" konferansı düzenlendi

KİÜ-KAM, 19 Mayıs dolayısıyla "Uyuşturucu ile Mücadele" konferansı düzenledi.

Yayın Tarihi: 17/05/19 16:07
okuma süresi: 7 dak.
KİÜ'de "Uyuşturucu ile Mücadele" konferansı düzenlendi
A- A A+
KİÜ Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (KİÜKAM) organizasyonu ile konuşmacının KKTC Başbakanlık Uyuşturucu İle Mücadele Komisyon (UMK) Başkanı Araştırmacı ve Gazeteci Hasan Karaokçu'nun yer aldığı bir konferans düzenlendi. 19 Mayıs kutlama etkinlikleri kapsamında yapılan bu konferans, KİÜ Konferans Salonu'nda icra edildi.

"Gençlerde Madde Bağımlılığı Belirtileri, Zararları, Baş Etme Yolları ve Önleme" başlıklı konferans, "Unutma Sen Değerlisin. Kendin İçin Maddeye Hayır De" sloganıyla düzenlendi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle ilgili KİÜ Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden yapılan açıklamada Atatürk'ün Türk gençliğinin ruh, beden ve zihinsel bütünlüğüyle sağlıklı gelişimine büyük önem verdiği dikkat çekildi.

Konferansın açılış konuşmasını KİÜ-KAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Asuman Bolkan gerçekleştirdi.

YRD. DOÇ. DR. BOLKAN: "ATATÜRK TÜRK GENÇLİĞİNİN BEDENSEL VE ZİHİNSEL BÜTÜNLÜĞÜYLE SAĞLIKLI GELİŞİMİNE HER ZAMAN BÜYÜK ÖNEM VERDİ"

Atatürk'ün bu önemli günü Türk gençliğine armağan ettiği gün olarak kabul edilen ve 1935 yılından itibaren Türkiye ve Kıbrıs'ta 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında coşku ile kutlanmaya başlandı. Mustafa Kemal Atatürk tüm dünyanın örnek aldığı ve ileriyi çok iyi görebilen bir lider olarak 1927 yılında gençliğe hitabesinde "Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir" sözleri ile devam etmiş ve "Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!" sözleri ile tamamladı. Bolkan, "Ulu önder Atatürk'ün en büyük eserlerinden olan Türk Cumhuriyetine her zaman güvendiği, inandığı ve önem verdiği Türk gençliğine emanet ettiği gençlik her zaman önemli toplumsal bir güç olmuştur. Türk gençliğinin bu emaneti gururla taşıyabilmesi, çağdaş zihniyetle yetişecek kuşakların ortak amaçlar ve sorumluluklar etrafında birleştirilmesi ile bugünkü ve yarınki sorunlarımızın çözümünde mümkün olabilecek ve büyük yarar sağlayacaktır. Ulu önder Atatürk Türk Cumhuriyetini yaşatacak Türk gençliğinin bu devrede sağlıklı, düşünebilen ve sorgulayan ruh, beden ve zihin bütünlüğü ile birlik bilinci içerisinde mesleklerinde de iyi yetişmelerini ısrarla istemiştir" dedi.

PARLAKYILDIZ: "UYUŞTURMADAN, UYUŞTURULMADAN BİR BÜTÜN OLARAK ATATÜRK GENÇLİĞİNİN ORTAYA ÇIKARILMASI GEREKMEKTEDİR"

Eğitim Bilimleri Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayrettin PARLAKYILDIZ konuşmasında, Atatürk ve Türk gençliğinin bir bütün olması gerektiğini ve dünden bugüne gelen bir çalışma içinde uyuşturmadan, uyuşturulmadan bir bütün olarak Atatürk gençliğinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasının 100. yılı olması sebebiyle Türkiye'de büyük etkinlikler düzenlenecek. Atatürk ve Türk gençliği bütünlüğünün olduğu yerde hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını, Atatürk'ün, Gençliğe Hitabeyi gençlere bırakmasının nedenini gençlere yönelik erken uyarı sisteminin bütünleştirmesi adına yapıldığını ifade etti.

Konferans konuşmacısı, KKTC Başbakanlık Uyuşturucu İle Mücadele Komisyon (UMK) Başkanı Araştırmacı ve Gazeteci Hasan Karaokçu,Başbakanlık uyuşturucu ile mücadele komisyonu, komisyonun görev ve yetkileri, UMK yasa çalışmaları komitesi faaliyetleri bilimsel çalışma ve eğitim komitesi çalışmaları, Kişisel ve Sosyal Yetkinliği Destekleme Projesi ve birçok farklı proje ve eğitime destek verdiklerini hakkında detaylı bilgilere yer verdi.

Karaokçu, ''Kişisel ve Sosyal Yetkinliği Destekleme Projesi'' kapsamında, daha sağlıklı bir toplum yapısı için çocuk, ergen ve gençlerin daha güvenli ve sağlıklı hayat sürdürmelerini sağlamak açısından kişisel ve sosyal yetkinliklerinin desteklenmesi gereğinden de hareketle, okullarda öğrenim gören tüm öğrencilerin kişisel ve sosyal yetkinlik becerilerini artırmayı, fiziksel ve psikolojik olarak daha sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Ayrıca, "Trıple-P Olumlu Anne Babalık Programı" ile Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu tarafından, madde bağımlılığını önlemeye yönelik çalışmalarda ebeveyn eğitimi konusunda dünya çapında bir adım atıldığını ve bu kapsamda aile ve toplumla işbirliği kurulmasına katkı yapan, risk etkenlerini azaltan, koruyucu etkenleri destekleyen, kanıt standartları yüksek bir eğitim programı olan "Üç P Anne Baba Eğitimi Programı" Hümanist Büro ile iş birliğinde hayata geçirildiğini ifade etti.Bunların yanı sıra birçok farklı projeye ve eğitime öncülük ettiklerini belirtti.

KİÜ öğrencilerine yönelik, "Toplumumuzun her kademesindeki yetişkinlerin, kurum ve kuruluşların, gençliğimize model olmasının gençlerimizin taşıyacağı bu kutsal emanetin sorumluluğunun bilincinde inançlı, kararlı, birlik bilinci ile hareket edebilmelerinin çok önemli olduğunu her zaman hatırlamamızda yarar vardır. Son dönemlerde ülkemizde bağımlılık özellikle gençlik açısından kaygı verici çok büyük bir risk taşımaktadır. KKTC'de UMK olarak yapılan bilimsel araştırmalar sonuçlarına göre madde kullananların İlkokul seviyesine kadar indiğini göstermektedir. Mirasımızı devredeceğimiz gençliğimize hep birlikte sahip çıkıp aydınlık günler ve çağdaş bir toplum olabilmenin gereğini yapabilmek için elele omuz omuza özveri ile çalışmalıyız" dileklerinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.