EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

Elektriksel Alan Projesinde ilk sertifikalar verildi

Elektriksel Alan Projesinde ilk sertifikalar verildi

Güneş Enerji Sistemleri derslerine katılan DAÜ BTYO öğrencileri sertifikalarını aldı.

Yayın Tarihi: 21/05/19 10:25
okuma süresi: 6 dak.
Elektriksel Alan Projesinde ilk sertifikalar verildi
A- A A+
Eğitimde Yenilik ve Değişim VII Hibe Programı kapsamında, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Kıbrıs Türk Elektrik Müteahhitleri Birliği (KTEMB) ile Kıbrıs Lisanslı Elektrik Müteahhitleri Birliği (SEHK) tarafından yürütülen Elektriksel Alan Projesi'nin ilk altı ayı tamamlandı.

İşsizlik oranının azaltılması, girişimciliğin geliştirilmesi, rekabet gücünün artırılması,sektörel hizmet kalitesinin artırılması ve istihdam olanakları yaratılması ana hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen eğitim programında geride kalan altı aylık sürede çeşitli konularda toplam 240 saat eğitim verildi.

Dersler KTEZO Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezinde proje kapsamında donatılan teorik sınıfı ve pratik laboratuvarında gerçekleştirilirken okullar için de ayrı programlar yürütülüyor. Şu ana kadar Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ve Haspolat Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik Teknisyenlik Yetki Belgesi Sınavına Hazırlık ve Güneş Enerji Sistemleri konularında eğitimler verildi.

Okulların kapanmasıyla birlikte mezun olacak veya yurtdışına çıkacak öğrencilerin olması sebebiyle proje kapsamında 28 saatlik Güneş Enerji Sistemleri eğitimine katılan Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu öğrencilerine sertifikaları ve KTEMB Güneş Enerji Sistemleri El Kitapları KTEZO Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinlikle takdim edildi. Bu sertifikaların KTEMB üye firmalara iş başvurularında avantaj sayılacağı kaydedildi.

Etkinliğe eğitimlere katılan DAÜ BTYO öğrencileri ve Okul Müdürü Prof. Dr. Mustafa İlkan, AB proje görevlisi Linda Bernere, Birlik üyeleri ve projeyi yürüten iki Birliğin Başkanları ve basın mensupları katıldı.

PROJE KOORDİNATÖRÜ ASİLZADE: "EĞİTİMLER YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR, SONUÇLAR MEMNUNİYET VERİCİ"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan KTEMB İdare Amiri ve Elektriksel Alan Projesi Koordinatörü Elektrik-Elektronik Mühendisi Osman Asilzade, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, elektrik sektöründe yerel iş gücü ve nitelikli eleman istihdamı sıkıntısı çekildiğini ve projenin yaşanan bu sorunları çözebilmek için tasarlandığını ifade etti. Asilzade, projenin, Avrupa Komisyonu tarafından bir başarı öyküsü olarak nitelendirildiğine işaret ederek altı aylık eğitim sürecinin tamamlandığını belirtti. Programa, şu ana kadar 400'ün üzerinde başvuru yapıldığını belirten Osman Asilzade, tamamlanmış olan altı aylık süreç içerisinde, toplam 240 saat ders yapıldığını kaydetti. Proje tamamlandığı zaman ise 1000 saate yakın ders yapılmış olacağını söyleyen Asilzade, eğitimlere katılım için yoğun talep olduğunu ve tamamlanan3 aylık eğitim periyodunun ardından teknisyenlik yetki belgesi sınavlarındaki başarı oranının geçmiş yıllara göre arttığını vurguladı ve bunun memnuniyet verici olduğunu söyledi.

KTEMB BAŞKANI BORA KARAÇAM: "ÖĞRENCİLERİN SEKTÖRLE İÇ İÇE OLMASI SON DERECE ÖNEMLİ"

Birlik Başkanı Karaçam, Projenin sektör-okul işbirliğine çok olumlu bir katkı yaptığını ve öğrencilerin piyasa ihtiyaçlarına göre belirlenmiş bir müfredata bağlı olarak eğitilmesinin son derece önemli ve yararlı olduğunu belirtti. Karaçam sektörel iş gücünün şu anda dışa bağımlı bir şekilde sağlandığını ifade etti ve proje kapsamında yapılacak çeşitli faaliyetlerle bu dışa bağımlılığın azaltılması için çalışmakta olduklarını kaydetti.

SEHK BAŞKANI GEORGE KYRİACOU: "AVRUPA ÜLKELERİNDEKİ SERTİFİKASYON SİSTEMİ BU PROJEDE VAR"

Proje partneri SEHK Başkanı George Kyriacou ise konuşmasında AB ülkelerindeki elektrik alanında benzer eğitimlerde başarılı olan kişilere verilen sertifikalarla hem sektörün gelişmesine katkı sağlandığını hem de kişilerin iş yapabilmesinin önünün açıldığını belirterek bununla ilgili çeşitli örnekler verdiği konuşmasında başarılı olan tüm öğrencileri tebrik etti.

PROF. DR. MUSTAFA İLKAN: "ÖĞRENCİLER İÇİN BU EĞİTİMLER BÜYÜK ŞANSTIR"

DAÜ BTYO Müdürü Mustafa İlkan konuşmasında ülkemiz piyasa koşullarına göre okul diplomasının yanında bu sertifikaların sadece tek bir branş için olmasının yeterli olmadığını ve elektriğin çeşitli branşları için benzer sertifikaların alınması gerektiğini vurguladı. İlkan, bu sertifikaları alarak iş hayatında başarılı olunmasının anahtarının sürekli çalışmak olduğunu belirtti ve bu eğitimlerin öğrenciler için büyük şans olduğunu kaydetti.

LİNDABERNERE: "GELECEK İÇİN DOĞRU BİR YATIRIM"

Sertifika töreninde konuşma yapan AB Proje Görevlisi Linda Bernere ise Avrupa Birliği Program Destek Ofisi adına sertifika töreninde bulunuyor olmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ederek 'Güneş Enerjisi Sistemleri' eğitimlerine katılan öğrencileri tebrik ettiğini söyledi. Öğrencilerin, proje kapsamında, sektörün zorluk ve ihtiyaçlarının karşılanması adına gerekli eğitimleri aldığını belirten Bernere, söz konusu eğitimin, öğrencilerin geleceği açısından doğru bir yatırım olduğunu sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.