EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ giriş sınavı yarın

DAÜ giriş sınavı yarın

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Giriş ve Burs Sınavı yarın saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 10/06/19 15:58
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ giriş sınavı yarın
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından, KKTC'li öğrenciler ile KKTC lise ve dengi okullarında eğitim görmekte olan TC'li öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilecek olan Giriş ve Burs Sınavı 11 Haziran 2019 Salı günü, 10.00 – 12.30 saatleri arasında yapılıyor.

DAÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, DAÜ Giriş ve Burs Sınavı'nın, Gazimağusa'da DAÜ Kampüsü ve Lefkoşa'da Türk Maarif Koleji'nde yapılacağı belirtildi. Açıklamada sınava girecek olan öğrencilerin sınav günü saat 09:30'da sınava girecekleri merkezde hazır bulunmaları ve yanlarında kimlik kartlarının ve sınav giriş belgesinin bulunması gerektiği de vurgulandı.

YENİ PROGRAMLARA DA ÖĞRENCİ ALINACAK

DAÜ 2019 – 2020 Akademik Yılı Güz Dönemi'nden itibaren eğitim hayatına başlayacak olan ve TC Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından da onaylanmış olan Mühendislik Fakültesi altında Biyomedikal Mühendisliği, İletişim Fakültesi altında Yeni Medya ve Gazetecilik lisans programları ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu altında Ortopedik Protez ve Ortez ile Turizm Otelcilik Yüksekokulu altında Pastacılık ve Ekmekçilik önlisans programlarına da DAÜ Giriş ve Burs Sınavı ile öğrenci alınabilecek.

SINAVDA UYGULANACAK TESTLER

DAÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre sınava katılacak olan adayların tercih edecekleri programların gerektirdiği puan türüne göre, Türkçe, Edebiyat ve Sosyal Bilimler, Matematik – 1, Matematik – 2, Fen Bilimleri, İngilizce Dil ve Görsel Yetenek testlerini cevaplandırması gerekecek. Adayların, sınav ile ilgili detaylı bilgilere ve sınav kılavuzuna http://ww1.emu.edu.tr/kktcsinav internet adresinden erişebileceği belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.