EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ'de 'Akıllı Tarım' konusu irdelenecek

LAÜ'de 'Akıllı Tarım' konusu irdelenecek

Seminerde üretimden kaynaklanan çevresel kirliliği en aza indirmek konusu tartışılacak

Yayın Tarihi: 18/06/19 19:05
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ'de 'Akıllı Tarım' konusu irdelenecek
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesitarafından "Tarım 4.0"konulu seminergerçekleşecek. LAÜ Sinema Salonu'nda21 Haziran Cumagünü 11:00 ile 13:00 saatleri arasındadüzenlenecek seminere,Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Koç konuşmacı olarak katılacak.

Aşkın: Tarımsal üretimde ana amaç en az girdi ile en çok çıktıyı elde edebilmektir

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Atilla Aşkın,"Tarımsal üretimde ana amaç en az girdi ile en çok çıktıyı elde edebilmektir. Konvansiyonel tarım yöntemleri ile bu amaca ulaşmak mümkün görünmemektedir" dedi. Aşkın, seminerde geliştirilmiş bilgi ve kontrol sistemlerinin kullanılarak kaynak israfının önüne geçmek, ürünün brüt getirisini artırarak en fazla geliri elde etmek ve en önemlisi üretimden kaynaklanan çevresel kirliliği en aza indirmek konularının tartışmaya açılacağını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.