EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Dereceye giren KKTC'li öğrenciler Konya gezisinde

Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Fikir Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler Konya'da

Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Fikir Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler Konya gezisine katıldı.

Yayın Tarihi: 20/08/19 18:51
okuma süresi: 3 dak.
Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Fikir Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler Konya'da
A- A A+

20 Nisan 2019'da Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafından tasarlanıp düzenlenen 2.'Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Fikir Yarışması' Ödül Gezisi ile devam ediyor.

Yarışmaya KKTC'den; Lefkoşa Türk Maarif Koleji, Dr. Fazıl Küçük Endüstri ve Meslek Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji, Erenköy Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi ve Lefke Gazi Lisesi öğrencileri katılmıştı. Farklı liselerin katılımı ile 50 öğrenci arasında düzenlenen yarışmada ilk üçe girenler Temmuz 2019'da ödül olarak Türkiye'de Konya'ya götürülmüştür.

Projenin genel amacı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde öğrenim gören lise öğrencilerine, yenilikçiliğe dayalı girişimciliği teşvik etmek ve desteklemektir. Bunu yaparken de farklı bölgelerden gelen lise öğrencilerini bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamaktır.

Lise öğrencilerinin yenilikçilik temelli düşünme yeteneğine sahip olmalarını sağlayarak yenilikçiliği, girişimcilik sürecinin merkezine yerleştiren bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak ve böylece girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı arttırmaktır. Bu kapsamada tasarlanmış olan yarışma, eğitim, özgür düşünme, irdeleme, gezip görme ve bilgi almak gibi aşamalardan oluşuyor. Bu sebeple dereceye girmiş olan 6 farklı lise öğrencileri (Dr. Fazıl Küçük EML, , Hala Sultan İlahiyat Koleji, Erenköy Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi ve Lefke Gazi Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi, Lefkoşa Türk Maarif Koleji) Konya'da hem Selçuk Üniversitesi hem de başarılı yerel girişimcilerden ZADE firmasını ziyaret ettiler. Yağ fabrikası ve Sağlık Sektörü'ünden ZADE VİTAL Türkiye ve dünyanın konusunda lider firmaları arasında yer alıyor. Yarışma ödülü olan gezi eğlence, kültür ve girişimcilik üzerine eğitici bir şekilde uygulanıyor. 20 kişilik gezi T.C Lefkoşa Büyükelçiliği, T.C Selçuk Üniversitesi'nin destekleri ile gerçekleşmiştir.

Öğrenci ve öğretmenlerimiz geziden ve projeden oldukça memnun olarak ülkemize dönmüş bulunuyorlar.

2020, Mart ayında 3. Yarışma ile KISBU bu projeye devam edecektir. KISBU- Proje Araştırma ve Geliştirme merkezi Sosyal Bilimler üniversitesi olarak sosyal projelerle topluma katkı sağlamaya özen gösterirken sürekliliğe de önem veriyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.