EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ, gelişmeye ve fiziki alanda büyümeye devam ediyor

UKÜ, gelişmeye ve fiziki alanda büyümeye devam ediyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 2019-2020 Akademik Yılı güz döneminde artan öğrenci hacmine ve yeni açılan programlarının ihtiyaçlarına uygun nitelikte hizmet vermek amacıyla yeni bina yatırımları ile kampüsünü genişletiyor.

Yayın Tarihi: 23/09/19 10:50
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ, gelişmeye ve fiziki alanda büyümeye devam ediyor
A- A A+
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Rektörlük Koordinatörü ve Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şenol, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin güvenli, temiz ve yeşil bir çevre içinde modern mimari anlayışı ile tasarlandığını belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Şenol, "UKÜ, 59.322 m²'lik eğitim ile6.000 m²'lik laboratuvar alanı, 22.500 m²'lik spor alanı ve 595.000 m²'lik açık ve sosyal yeşil alanları ile çevre dostu, kendi enerjisini üreten, Kuzey Kıbrıs'taki üniversiteler arasında kampüs üniversitesi olma özelliği taşıyan ender üniversitelerden biridir" dedi.

Artan öğrenci sayısı nedeniyle derslik, laboratuvar ve idari binalarda ihtiyaç açığı yaşandığına dikkat çeken Şenol, "Bu nedenle yeni yapılan eğitim, laboratuvar ve idari binalar ile birlikte kapalı alanımızı toplamda %12 oranında artırdık" ifadesini kullandı.

2019-2020 akademik yılı güz döneminde hizmete girecek yeni binalar ile derslik alanlarının %18 arttığını da bildiren Yrd. Doç. Dr. Şenol, yapılan ilaveler ile laboratuvar alanlarını yaklaşık iki kat artırdıklarını kaydetti. Şenol, sadece derslik ve laboratuvar sayılarının değil, öğrencilere verilen hizmet nedeniyle idari alanlardaki ihtiyaçlar göz önüne alınarak, idari bina kapasitesinde de %36 artış olduğunu sözlerine ekledi.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şenol, yeni bina inşaatları yanı sıra mevcut binalara entegre edilen otomasyon sistemleri konusunda da yatırım yaparak, gelişmeye devam ettiklerini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.