EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ Adana'da Kıbrıs mutfağını tanıtacak

GAÜ Adana'da Kıbrıs mutfağını tanıtacak

GAÜ Gastronomi Bölümü 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde Kıbrıs mutfağını tanıtmak için hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 30/09/19 14:31
okuma süresi: 2 dak.
GAÜ Adana'da Kıbrıs mutfağını tanıtacak
A- A A+
Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyeleri Şef Ali Özçil ve Münür Taçoy, 4-6 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde Kıbrıs'a özgü yemekleri sergilemek için hazırlanıyor.

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde 4-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl festivale davet edilen İtalya, Fas, Lübnan, KKTC, İspanya, Fransa, Tunus, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerini ve festivalin konuk ülkesi Güney Kore ekiplerini ağırlayacak. "Büyük Akdeniz Şöleni" temasıyla, Adana'nın yerel mutfak değerlerini, Akdeniz ülkelerinin mutfaklarıyla buluşturmaya hazırlanan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Adana yerel gastronomik değerlerini Türkiye ve dünya çapında tanıtmayı ve Adana turizmini geliştirmeyi hedefliyor.

KKTC'yi temsilen GAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyeleri Şef Ali Özçil ve Münür Taçoy festivalde yerini alacak.

Festivalde GAÜ Öğr.Gör. Münür Taçoy ve Şef Ali Özçil ana sahnede Kıbrıs'a özgü şeftali kebabı ve pidede hellim ızgara gibi yöresel yemekleri halkın beğenesine sunacaklarını ve atölye çadırında Kıbrıs mutfağından bir yemeğin yapılışını gösteren bir workshop çalışmasında bulunacaklarını belirttiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.