EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Uğur Dündar, UKÜ'lü öğrencilerle buluştu

Uğur Dündar, UKÜ'lü öğrencilerle buluştu

Duayen televizyon habercisi ve gazeteci-yazar Uğur Dündar UKÜ'lü öğrencilerle buluştu.

Yayın Tarihi: 13/11/19 15:54
okuma süresi: 3 dak.
Uğur Dündar, UKÜ'lü öğrencilerle buluştu
A- A A+
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) ile Tiyatro Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte duayen televizyon habercisi ve usta gazeteci-yazar Uğur Dündar'ın meslekte 50 yılını konu alan belgesel gösterimi yapıldı.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe medya duayeniUğur Dündar, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, UKÜ Rektör Yardımcıları,ve Genel Sekreteri, UKÜ'lü akademisyen ve öğrencilerin yanı sıra halkın yoğun ilgisi ve katılımı oldu.

Yönetmenliğini Gökmen Ulu'nun, müziklerini Fazıl Say ve Can Attila'nın yaptığı "Uğur Dündar: Usta Gazetecinin Sıradışı Serüveni" adlı belgeselde imza attığı binlerce haber, unutulmaz televizyon programları ve reyting rekorlarıyla bir medya fenomeni olan Uğur Dündar'ın kısa kesitlerle çocukluğu, gençliği, okul yılları ve karakteristik özelliklerine yer verildi.

Belgesel gösterimi sonrasında dakikalarca ayakta alkışlanan Uğur Dündar, katılımcılara meslek yaşamı ve karşılaştığı zorluklara dair açıklamalar içeren bir konuşma gerçekleştirdi. Meslek yaşamı süresince baskı, tehdit ve sansürlerle sıkça karşılaştığını dile getiren Dündar, bütün mücadelesinin gençler için olduğunu kaydetti.

Uğur Dündar,gençlere hayal ettikleri bir Türkiye'yi bırakabilmek için çalıştıklarını dile getirerek, "Bütün mücadelemiz sizler içindir. Çünkü hırsızın uğursuzun olmadığı, ulusal gelirin yağmalanmadığı, hakların eşit paylaşıldığı, çocukların geleceğe güvenle baktığı, mutlu olabilecekleri, iş kaygısı yaşamayacakları, eğitimde sefiller ligine sürüklenmediği, hayal ettikleri bir ülkeyi bırakabilmek için uğraştık" dedi.

Bu uğurda başına gelenlerin pişmiş tavuğun başına bile gelmediğine dikkat çeken Dündar, "Ama hiç olmazsa bir bilinçlenme yarattığımızı tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

Dündar gerginliklerle, tehlikelerle ve serüvenlerle dolu bir hayat sürdürdüğüne değinerek, "Güzel yaşarsanız, güzel yaşlanırsınız" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen anketler sonucunda halkın en çok güven duyduğu isimlerin başında gelenUğur Dündar konuşmasının sonunda umuda sahip olmanın önemine vurgu yaparak, "Büyük Önder Atatürk'ün de dediği gibi aydınlık yarınlara gidecek yolun açık olduğunu ve sizlerinde bu yolu daha da açmakta, aydınlatmakta çok büyük bir görev üstlendiğinizi ifade ediyorum" dedi.

Etkinlik, UKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Abbasoğlu tarafından Uğur Dündar'a plaket takdiminde bulunulması ile son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.