EMLAK
okuma süresi: 2 dak.

Güney Kıbrıs'ta ev ve daire fiyatlarında artış...

Güney Kıbrıs'ta ev ve daire fiyatlarında artış...

Salı günü RICS şirketi tarafından (Royal Institution of Chartered Surveyors) basına verilen 33. Gayrimenkul Fiyat Endeksine göre, 2017 yılın dördüncü çeyreğinde ev ve daire fiyatlarında bir artış kaydedildi.

Yayın Tarihi: 30/05/18 08:56
okuma süresi: 2 dak.
Güney Kıbrıs'ta ev ve daire fiyatlarında artış...
A- A A+
Basın açıklamasına göre, 2017'nin dördüncü çeyreğinde, Gayrimenkul Fiyat Endeksi tüm kentlerde ve kategoride yıllık bazda önemli bir artış kaydetti. Tüm Kıbrıs'ta ev ve daire fiyatları söz konusu çeyrekte %0,8 ve %1,4 artış gösterirken, en büyük artışlar Larnaka'da dairler için %2,7, Limasol'da evler için %1,5 artış kaydetti.

2016'nın dördüncü çeyreğiyle kıyaslandığında, daire fiyatları %7,1, ev fiyatları %4,3, ofisler %8,3, depolar %4,4 ve dükkân fiyatları %3,1 artış kaydetti.

Yazlık ev fiyatları ise tüm Kıbrıs'ta söz konusu çeyrekte dairelerde %0,4 evlerde %0,3 artış gösterdi. Baf'ta yazlık ev fiyatları en büyük artışı gösterdi. Buna göre daire fiyatları %1,33 artarken Paralimni'de tatil evleri fiyatlarında %0,9 artış gözetlendi.

Tüm Kıbrıs'ta ortalama kira fiyatları da yine bir artış gösterdi. Buna göre; daire fiyatları %2,9, ev fiyatları %1,9, dükkân fiyatları %0,6, ofis fiyatları %2,5 ve depo fiyatları %0,2 arttı.

2016 dördüncü çeyreğiyle kıyaslandığında kira fiyatları: dairelerde %13,7, evlerde %8,2, dükkânlarda %5,9, ofislerde %19,2 ve depolarda %1,8 artış gösterdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.