ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Yasmin İlacı Nedir Ve Ne İçin Kullanılır

Yasmin İlacı Nedir Ve Ne İçin Kullanılır

Yasmin ilacı nedir sorusunun cevabı hamilelik engelleyici doğum kontrol hapı olmaktadır. İçeriğindeki etken maddeler sonucunda yumurtalıktan yumurtaların çoğalması durumunu engellemesi durumudur.

Yayın Tarihi: 30/06/17 10:58
Güncelleme Tarihi: 01/04/22 21:46
okuma süresi: 3 dak.
Yasmin İlacı Nedir Ve Ne İçin Kullanılır
A- A A+

Yasmin ilacı nedir sorusunun cevabı hamilelik engelleyici doğum kontrol hapı olmaktadır. İçeriğindeki etken maddeler sonucunda yumurtalıktan yumurtaların çoğalması durumunu engellemesi durumudur. Rahimin kanala açılan kısmındaki sıvının yapısında bir takım değişmelere neden olur ve spermlerin rahime gelmesini engellemektedir. Yasmin ilacı sadece doğum kontrol hapı olarak da kullanılmamaktadır. Bazı hastalıkların tedavilerinde doktorlar tarafından önerilmektedir. Bu hastalıklardan birkaç tanesini sayacak olursak, hormon bozukluğuna bağlı vücutta toplanmış olan ödem atılmasında, sivilcelenme, cilt dokusunda olan rahatsızlıklara yani aşırı yağlanmadan kaynaklanan ciltte görülen kabuklanma pullanma görüntüsü, deri dökülmesi tarzındaki hastalıklarda kullanılan bir ilaçtır. İlacı kullanmadan önce herhangi etken bir maddeye alerjiniz varsa muhakkak doktorunuzu bilgilendireniz gerekmektedir.

Peki Yasmin nasıl kullanılır ? Uzman hekim tarafından muayene edildikten sonra, doktorun reçetenize yazdığı dozda ve önerdiği şekilde kullanmalısınız. İlaçta bulunan prospektüse göre her gün 1 tane hapı bol su ile birlikte almanız önerilmektedir. Yasmin doğum kontrol hapına başlayacak kişiler regl oldukları ilk günden başlamak sureti ile devam eden yirmi bir gün boyunca her gün bir tane olmak üzere kullanmalılardır. Yirmi bir gün bittikten sonra yedi gün ara verilmesi gerekmektedir. Ara verilen bu yedi gün içerisinde herhangi bir hamilelik durumu riski gözlenmez. Hap yedi gün boyunca da koruyucu etkisine devam etmektedir. Süre kısmı oldukça önemlidir. Başka bir markadan gebelik engelleyici hap kullanıyorsanız ve Yasmin hapına geçecekseniz önce hekiminize sorup daha sonrada uygun günden başlamanız gerekmektedir.

Her ilacın olduğu gibi yasmin doğum kontrol hapının da yan etkileri bulunmaktadır. Yasmin yan etkileri ise içerisindeki etken maddeye herhangi bir alerji bulunması durumunda ilacı kesmeniz gerekmektedir. Bu durumları çoğu kez nefes alıp vermede zorlular, vücudun çeşitli yerlerinde şişlikler özellikle ağız, dil ve boğazda görülen şişliklerde acilen ilacın kesilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra nadiren de olsa kusma, karın ağrısı, kilo alma, depresif ruh hali, göğüslerde sızlama durumu görülebilmektedir. Bazen de karaciğerde tümör yapabilmektedir. Çoğu iyi huylu olmak üzere çok nadir olarak da kötü huylu tümöre sebep olduğu gözlenmiştir.

Kaynak: http://www.eczacilar.net/yasmin-nasil-kullanilir-yasmin-ne-icin-kullanilir ---

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.