ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

İrlanda Vizesi

İrlanda Vizesi

İrlanda'nın kendine özgü kültürü, insanlarının sıcaklığı ve samimiyeti pek çoğumuzda bizden biri gibiymiş izlenimini uyandırıyor.

Yayın Tarihi: 26/01/18 05:47
okuma süresi: 3 dak.
İrlanda Vizesi
A- A A+
İrlanda'nın kendine özgü kültürü, insanlarının sıcaklığı ve samimiyeti pek çoğumuzda bizden biri gibiymiş izlenimini uyandırıyor. Özellikle 2000'li yılların başından itibaren popüleritesini iyiden iyiye arttıran İrlanda'ya Türkiyeden seyahat edenlerin sayısı gün geçtikçe artmakta. Hal böyleyken seyahat için bir gereklilik olan İrlanda vizesi işlemleri de kaçınılmaz oluyor.

İrlanda, Avrupa Birliğine dahil olmasına rağmen Schengen birliğine dahil olmadığından, bu ülkeye seyahat edebilmek için İrlanda vizesi almak gerekli. İrlanda vize başvurularında parmak izi bilgileri kayıt edilmemektedir; dolayısıyla yolcuların vize merkezlerine gitmeden vize alabilmesi mümkündür. Eğer siz de İrlanda'ya seyahat etmek istiyor ve başvuru yapma aşamasındaysanız bütçenizi oluşturmalı, gerekli evrakları hazırlamalı, vize formunuzu doldurmalı ve vize merkezlerine ibraz etmelisiniz.

İrlanda Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Neredeyse tüm vize başvurularında konsolosluk ve büyükelçilikler başvuru sahiplerinden belirli evrakları talep ederler. Bu durum İrlanda için de geçerlidir. Peki İrlanda vizesi için gerekli evraklar nelerdir? Bu sorunun cevabı başvuru sahibinin çalışma durumuna göre değişmektedir. Bir öğrencinin ve emekli bir kişinin hazırlamaları gereken evraklar birbirinden farklıdır. Temel olarak başvuru aşamasında aşağıdaki evraklar gerekmektedir:

  • Yolcunun pasaportu.
  • Kimlik fotokopisi.
  • Yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf.
  • Vize formu.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Çalışma durumunu belgeleyen evraklar.
  • Seyahat masraflarının karşılanacağı banka hesap bilgisi.
  • İrlanda'da geçerli 30.000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası.
  • İrlanda'da konaklanacak yer bilgisi.
  • İrlanda'ya seyahat edeceğiniz araç bilgisi.

Tüm bu evraklarla birlikte İrlanda vizesi almak mümkündür.

10 Yıllık Amerika Vizesi

10 yıllık Amerika vizesiturizm amaçlı, göçmen olmayan vize türü olan B1/B2 vizeleri için A.B.D. Konsolosluk ve Büyükelçiliklerince yolcuların pasaportuna basılmaktadır. Bu vize bir kez alındığında yolcunun pasaportu değişse dahi Amerika vizesi kullanılabilir durumdadır. Amerikan topraklarında kalış süresi sınır güvenlik memurlarının onayladığı süre boyuncadır ve bu süre bir yılda maksimum 6 ay kalış süresi ile sınırlanmıştır.

Vize bölümlerinden 10 yıllık Amerika vizesi almak için doğru bir şekilde başvuru yapmak şarttır. Seyahatin amacına göre doğru vize türünün seçimi, asıl ülkeye geri dönüleceğine dair bağlayıcılıkların belirtilmesi ve seyahat bütçesinin uyumunun vize mülakatında net bir şekilde ifade edilmesiyle,vize bölümü memurunun onayı sonucunda yolcularAmerika vizesi alabilmektedirler. :::

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.