ADVERTORİAL
okuma süresi: 5 dak.

Hediyelik Çikolata Tavsiyeleri

Hediyelik Çikolata Tavsiyeleri

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım sözü ile birlikte <strong>hediyelik </strong><strong>ç</strong><strong>ikolata </strong>alma alışkanlığı ülkemizde oldukça yaygındır.

Yayın Tarihi: 30/01/18 03:54
okuma süresi: 5 dak.
Hediyelik Çikolata Tavsiyeleri
A- A A+
Tatlı yiyelim tatlı konuşalım sözü ile birlikte hediyelik çikolata alma alışkanlığı ülkemizde oldukça yaygındır. Bayram ziyaretlerinden, el öpmeye giderken, kız isteme ya da nişan organizasyonlarında çikolata götürme geleceğine çok sık rastlanır. Hediyelik çikolata alırken belirli noktalarda hassasiyet gösterirseniz oldukça beğenilen bir seçim yapabilirsiniz. Hediyelik çikolatalar severek alabileceğiniz özel hediyelerdir. Tatlı bir sohbet için ihtiyacınız olan çikolataları sevdiklerinizin zevkine göre seçmeye özen göstermelisiniz.

Hangi Çikolatayı Alacağınıza Karar Verin

Hediyelik çikolata almak istiyorsanız öncelikle hediyeyi aldığınız kişinin çikolata zevkini tahmin etmelisiniz. Eğer bu zevk ile ilgili bir fikriniz yoksa daha genel bir damak zevkine hitap eden sütlü çikolataları tercih edebilirsiniz. Bitter çikolata, sütlü çikolata, beyaz çikolata, pralin ve dolgu çikolata hediyelik çikolata alırken tercih edebileceğiniz çikolata çeşitleridir.

Bitter Çikolata: Yoğun tadı ile dikkat çeken bitter çikolataların içeriğinde çoğunlukla şeker bulunmaz. Bazı bitter çikolatalarda ise çok az bir oranda şeker bulunabilir. Kaliteli bir bitter çikolatanın en az %35'lik kuru kakao içermesi gerekir. Yoğun bir lezzeti olan bitter çikolatanın tadı içeriğindeki kakao oranına göre acılaşır. Kakao oranı %70 ile %90 arasında olan bitter çikolatalar ekstra acıdır.

Sütlü Çikolata: Daha yumuşak bir tada sahip olan sütlü çikolatalar genellikle çoğu damak tadına uygundur. Bu nedenle çikolata zevkini bilmediğiniz kişilere hediyelik çikolata alırken sütlü çikolata tercih edebilirsiniz. Sütlü çikolatada en az %25 oranında kakao olmasına dikkat edin.

Beyaz Çikolata:Hediyelik çikolata alırken beyaz çikolata almak da bir risktir. Oldukça yumuşak ve ağdalı bir tadı olan beyaz çikolata herkes tarafından tercih edilmez. Hediyelik çikolata alırken beyaz çikolata alacaksanız karışık çikolata paketleri arasından seçim yapmaya özen gösterin. Bu sayede beyaz çikolatayı çok tercih etmeyenler paketteki diğer lezzetleri severek tüketebilir.

Pralin: Lokmalık lezzetler denildiği zaman ilk akla gelenlerden birisi pralindir. Bitter, sütlü ya da beyaz çikolata içeriği ve lezzetli dolgusu ile çok beğenilen pralinler dikkat çeken hediyelik çikolata çeşitleri arasında yer almaktadır.

Dolgulu Çikolata: Pralin gibi farklı çikolatalarla kaplanan, içinde ise akışkan bir dolgu kreması bulunan bu çikolatalar oldukça lezzetlidir. Her ısırıkta lezzet şöleni yaşatan dolgulu çikolataları hediyelik çikolata olarak seçebilirsiniz.

Özel Çikolatalar ile Güzel Hediyeler

Hediyelik çikolata alırken paketin içeriğine ve tasarımına dikkat etmelisiniz. Hediye özel bir kavram olduğu için aldığınız çikolatanın her detayının da özel olması önemlidir. Hediye çikolatalar özenle paketlenir. Paketlemede kaliteli ve şık kaplamalı kartonlar ya da seramik, gümüş kaplama gibi ürünler tercih edilir. Çeşitli tasarımlara sahip olan hediyelik çikolata paketleri arasında hem kendi zevkinize hem de hediyeyi aldığınız kişinin zevkine göre seçim yapabilirsiniz.

Eğer nasıl bir çikolata alacağınıza karar veremediyseniz karışık hediyelik çikolataları tercih edebilirsiniz. Bitter, sütlü, bol sütlü ve beyaz çikolata çeşitlerinin yer aldığı paketler ile risk almamış olursunuz. Eğer aldığınız hediyelik çikolataların içeriğinin de çok dolgun olmasını istiyorsanız kuruyemişli ve meyveli dolgulu çikolataları tercih edebilirsiniz. Badem, fındık, ceviz, Antep fıstığı dolgusuna ya da süslemesine sahip çikolata çeşitleri hem çok lezzetli hem de besleyicidir. Meyveli dolgusu olan çikolatalar ise her lokmada hoş bir lezzet şöleni sunar. Hediyelik çikolatalar ile sevdiklerinize hoş sürprizler yapabilir özel günlerde dikkat çeken hediyeler verebilirsiniz. Hediye çikolata alırken bir diğer tercihinizde el yapımı çikolatalar olabilir. Benzersiz tasarımlara sahip olan, çok özel süslemeler ile hazırlanan el yapımı çikolatalar en popüler hediyelik çikolatalar arasında dikkat çekmektedir. ***

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.