ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Amerika'da Yatırım Yapmak

Amerika’da Yatırım Yapmak

Amerika`ya göç yaparak çalışmak ve müddetsiz oturum mezuniyeti almak isteyen Turkiye vatandaşları Amerika`da daima oturum mezuniyetini bitirmek zorundalar.

Yayın Tarihi: 03/02/18 00:21
okuma süresi: 3 dak.
Amerika’da Yatırım Yapmak
A- A A+
Amerika`ya göç yaparak çalışmak ve müddetsiz oturum mezuniyeti almak isteyen Turkiye vatandaşları Amerika`da daima oturum mezuniyetini bitirmek zorundalar. Amerikaya taşınan Turkiye vatandaşları oturum iznine malik aile bireyi veya Amerika`da iş kuranların ya da iş adamlarının destekliyicileri ile "Greencard" (Yeşil kart) sahibi olabilmek şansını kazanırlar. Lakin aile üyelerinin ya da şirkete başvuran şahısı formel beyanlarla desteklemelidir. Şahıs uygun olduğu halde greencard sahibi olabilmektedir. Amerika Birleşik Devletleri`nde oturum izni için diğer bir yolda EB-5 Amerika vize programı yoludur. EB 5 Vizesi Amerika`ya yatırım ederek daima oturum iznine malik olmak isteyen ecnebi yatırımcılar için hazırlanmış uygulamadır. Amerika EB-5 uygulaması ile ecnebi yatırımcılar Amerika`da gereken koşulları ödedikleri takdirde greencard sahip olabilmektedirler.

EB-5 vizesinden 2 tip yatırımcı faydalanabilmektedir. Birincisi az miktarlarla iş kuran ve yalnız kendilerinin idare edeceği ticari işletmelere yatırım yapanlar. Bu türde iş adamları minumum 10 tane Amerika vatandaşına iş çalışanı sağlaması gerekmektedir. Bu yol çok fazla kullanılmamaktadır. Yatırımcı kişi vizesini alabilmesi için kullanabileceği başka bir yolda Bölgesel Merkezdir (Regional Center). Bölgesel Merkez uygulaması müracaat sahibine bölgesel merkez üzerinden birçok yatırımcıyla beraber havuz metodu ile gelişen projeye yatırım imkanı sunmaktadır.

Bölgesel Merkez tarafından kazanılan vizelerin büyün kısmı taşınmaz yatırım ile kazanılmıştır. Ticari iş yerleri, yerleşme yerleri EB-5 vizesinde taşınmaz tarifine dahil olmaktadır. Bu vize grupunda da müracaat eden kişi 10`un üstünde Amerikalı vatandaşa istihdam koşulu sağlamaktadır.

Amerika EB-5 vizesinde yatırım eden kişinin yatırımının yasal olduğunu ispatlaması gerekmektedir. Bölgesel Merkezli yatırım nispetleri 500.000$ ve 1.000.000$ arasında değişmektedir. Yatırımcı şahıs mevzuda deneyimli avukat yardımıyla yatırım tutarının kaynağını kanıtlamalıdır. EB-5 vize müracaatları çoğu zaman birbirini tutmayan sponsorlu şirket belgeleri nedeniyle kabul edilmemektedir.

Başvurunun ardından onaylanma prosedürü T.C vatandaşları işin tahmini olarak 14 ile 16 ayı bulabilmektedir. Başvuru onay aldıktan sonra randevu bekleme müddeti başlamaktadır. Amerika yatırımcı vizesinin onay almasını hakkında Amerika Konsolosluğundan bir randevu almalıdır. Bu prosedür 6 aya kadar devam edebilmektedir. Greencard`ın hazırlanması onaylanması ve randevu alması ile birlikte 2 seneye kadar sürebilmektedir. ===

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.