ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Dedicated Sunucu ve Co Location Hizmetleri

Dedicated Sunucu ve Co Location Hizmetleri

Sunucu kullanmak için birden fazla seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler arasında Dedicated server ya da Co Location yani sunucu barındırma seçenekleri incelenebilir.

Yayın Tarihi: 12/03/18 14:17
okuma süresi: 3 dak.
Dedicated Sunucu ve Co Location Hizmetleri
A- A A+
Sunucu kullanmak için birden fazla seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler arasında Dedicated server ya da Co Location yani sunucu barındırma seçenekleri incelenebilir.

Dedicated Server

Sunucu kullanmak için tercih edilebilecek seçenekler arasında Dedicated server yani sunucu kiralama hizmeti yer almaktadır. Bu sunucu hizmetinde, sunucu tek bir kişi ya da firmaya kiralanır. Bu hizmet için diğer hizmetlerden biraz daha fazla ödeme yapılması gerekse de, firmaların tek sunucu üzerinden çalışmaları gerektiğinde açığı kapatma konusunda oldukça yardımcıdır.

Dedicated sunucular; özellikle trafik hacmi yüksek, üzerinde çok fazla görsel ve veri bulunduran web siteleri için idealdir. Çünkü kendilerine ait bir sunucuları olduğu için, sunucularının gereksinimlerini diledikleri gibi değiştirip kullanabilirler. Böylece firmalar ya da kişiler web sitelerinden çok daha yüksek performans alabilirler.

Kiralık sunucular, veri güvenliği açısından bakıldığında, paylaşımlı sunuculara oranla çok daha iyi çözümler sunarlar. Yönetimsel işlemleri internet servis sağlayıcısının yapması istenmiyorsa, sunucunun şifresini ve kullanıcı adını site sahibi dışında kimse bilmez. Böylece dışarıdan erişimler engellenir ve sistem daha güvenilir hale gelmiş olur.

Co Location (Sunucu Barındırma)

Co Location'ın Türkçe karşılığı "Sunucu Barındırma"dır. Bu hizmet ile sahip olunan donanımlar, bir veri merkezinde çalıştırılır; gerekli olan soğutma, enerji ve internet hizmetlerinin veri merkezi üzerinden sağlanır.

Sunucu barındırma hizmeti ile kendi özel makinenizi oluşturabilirsiniz. Bu hizmette genellikle rack tipi sunucular kullanılır. Ancak ATX tipinde kasaların da barındırılması sağlanabilmektedir.

Sunucu barındırma hizmetlerinde genel olarak donanımsal destek verilir. Bu hizmeti alacağınız firmanın güvenilir olması oldukça önemlidir. Özellikle sunucularınızda bilgilerini barındırdığınız müşteriler varsa küçük bir sorun dahi sizin için ciddi problemler yaratabilir. Anlaştığınız firmanın bu gibi durumlarda size destek verecek olması gerekir.

Co Location, çalışma ortamında sürekli kalite isteyen ve maliyetlerini azaltmayı amaçlayan kuruluşlar için kullanışlıdır. Ek maliyetler ile uğraşmaya gerek kalmadan tek bir ödeme ile tüm masraflar ödenebilir, hem paradan hem de zamandan tasarruf edilmiş olur. Sunucu barındırma hizmeti veren birçok firma bulunmaktadır. Ancak bu hizmeti almadan önce firmaları iyice araştırmalı ve ihtiyaçlarınıza karşılık verebilecek firma ile çalışmalısınız. ###

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.