ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Nevresim Takımı Temizliği

Nevresim Takımı Temizliği

İnsanlar günlerinin neredeyse 3'te 1'ini uyuyarak geçirirler. Ancak uykunun süresi kadar kalitesi de önemlidir. Kaliteli bir uyku için yatakların konforlu, <strong>nevresim takımı</strong>nın ise sağlıklı olması gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 26/03/18 01:31
okuma süresi: 3 dak.
Nevresim Takımı Temizliği
A- A A+
İnsanlar günlerinin neredeyse 3'te 1'ini uyuyarak geçirirler. Ancak uykunun süresi kadar kalitesi de önemlidir. Kaliteli bir uyku için yatakların konforlu, nevresim takımının ise sağlıklı olması gerekmektedir.

Nevresim takımı temizliğinde yapılan en büyük hatalardan biri kirlenmelerini beklemektir. Çünkü baktığımızda temiz görünseler bile üzerlerinde bakteri ve mikrop barındırırlar. Bu bakteri ve mikroplara neden olan etmenleri şöyle sıralayabiliriz:

Ölü Deri Hücreleri: Vücudumuz bir günde yaklaşık olarak bir milyon ölü deri hücresi döker. Bu hücreler, nevresim takımlarında ve yataklarda bulunan mayt ve bakterilerin beslenmeleri için ideal ortamlardır. Yani ölü deriler, zararlı canlıların nevresim takımında barınmalarına neden olur.

Vücut Sıvıları:Biz fark etmesek dahi vücudumuzdan uyku sırasında salya ve kan gibi sıvılar nevresim takımına geçebilir. Bu da bu ürünlerde bakteri ve mikropların üremesine zemin hazırlar.

Yağlar:Vücudumuz biz uyurken doğal yağlar salgılar. Bu yağlar nevresim takımına geçer ve kirlenmelerine neden olur.

Ter:Uyku sırasında vücudumuz ısınır ve kendini soğutmak amacıyla ter üretir. Bu terler zaman içerisinde nevresime geçer ve birikir. Yani biz farkında olmadan nevresimler kirlenir.

Yukarıda sayılanlar da dahil olmak üzere birçok sebepten nevresim takımları kirlenebilmektedir. Bu yüzden beklemek yerine sık sık yıkanmalıdır. Özellikle daha sağlıklı bir ortamda uyumak istiyorsanız, nevresim takımınızı haftada bir kez yıkamanızı öneririz.

Nevresim Takımı Nasıl Yıkanır?

Nevresim takımı, temizlenmesi özen isteyen bir ev tekstil ürünüdür. Uzun süre kullanılabilmesi için nasıl yıkandığı önemlidir. Çünkü yanlış uygulamalar, bu ürünlerin yıpranmalarına ve kısa sürede eskimelerine sebep olur.

Nevresim takımlarının yıkanması için genel olarak bilinmesi gerekenler vardır. Ancak aldığınız ürünün kullanma talimatlarını okumanız çok daha faydalı olacaktır.

Yüksek Derecelerde Yıkama Yapmayınız

Nevresim takımını yıkarken dikkat etmeniz gerekenlerin başında yıkama derecesi gelir. Yüksek sıcaklıklar, nevresimlerin baskılarının solmasına ve deforme olmalarına neden olur. Bunun için 30 ya da 40 derece sıcaklıklarda yıkanmaları gerekmektedir. Yine nevresim takımlarının başka çamaşırlar ile birlikte yıkanmamaları gerekir. Eğer buna dikkat edilmezse, diğer çamaşırların renkleri nevresiminize geçebilir.

Kaliteli Deterjan Kullanın

Nevresim takımlarını yıkarken kaliteli deterjanlar kullanmalısınız. Kar etmek adına ucuz deterjanlar kullanırsanız, ürünlerin kalitesi bozulabilir. Bunun yanında yıkama yaparken nevresimlerinizi ters çevirmeniz ve bir top formuna gelene kadar yuvarlamanız gerekir. Böylece deforme olmalarının önüne geçersiniz. ###

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.