ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Suriye Savaş Haritası

Suriye Savaş Haritası

Suriye, yaklaşık 6 yıldır iç savaş ile mücadele etmektedir. Yıllardır süren iç savaş haricinde ülke birçok dış güçlerin etkisindedir. Peki iç savaşla mücadele eden bu ülkede savaş haritası nasıldır? <a href="http://www.savasharitasi.com/search/label/Suriye" target="_blank"><strong>suriye son durum</strong></a>nedir? Suriye'deki son durumu merak ediyorsanız bu sitede aradığınız soruların cevabını bulabileceksiniz.

Yayın Tarihi: 09/04/18 01:26
okuma süresi: 3 dak.
Suriye Savaş Haritası
A- A A+
Suriye, yaklaşık 6 yıldır iç savaş ile mücadele etmektedir. Yıllardır süren iç savaş haricinde ülke birçok dış güçlerin etkisindedir. Peki iç savaşla mücadele eden bu ülkede savaş haritası nasıldır? suriye son durumnedir? Suriye'deki son durumu merak ediyorsanız bu sitede aradığınız soruların cevabını bulabileceksiniz.

SURİYE'DE SON DURUM NEDİR?

Suriye'de Şubat 2011'de Birleşmiş Milletler kararı ile ateşkes ilan edilmiştir. Tarafların ölülerini toplaması için ilan edilen bu ateşkes hala devam etmektedir.

Suriye'de son olarak Işid'in ülkedeki merkezlerde olan otoritesi kırılmış ve Işid etkisi altında hiçbir kent kalmamıştır. Esed yönetimi kontrolü altındaki Doğu Guta'da ise burada yaşayan insanlar zorunlu olarak kentlerinden ayrılmak durumunda kalmışlardır.

Bununla birlikte 5 Nisan 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ve başta İran devlet başkanı Hasan Ruhani, Rusya devlet başkanı Vladamir Putin olmak üzere Hulusi Akar, Mevlüt Çavuşoğlu, Nurettin Cernikli, İbrahim Kalın ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın katılımıyla düzenlenen Suriye zirvesine ev sahipliği yapmıştır. ÖnceSuriye son durum kritiğini yapan devlet başkanları akabinde basın toplantısı yaparak soruları yanıtlamışlardır.

Suriye savaş haritası: Suriye'de çatışmaların olduğu kentler Kamışlı, El Bab, Azez, Menbiç, Kobane, Humus, Hama, Şam, Lazkiye, Halep, Dera, Palmira, Rakka, Deyr Zor, Rai, Kamışlı, Cerablus, Guta

SURİYE'DE TARAFLAR

Suriye'de süren iç savaşın tarafları şunlardır:

- Esad Yönetimi: Hizbullah, İran, Rusya ve Şii Halklar

- Muhalifler: Özgür Suriye Ordusu, Ahraruş Şam, Fetih el Şam Cephesi

- YPG (PYD): PKK destekli güçler, SDG destekçileri

- Irak ve Şam İslam Devleti: Temel amacı merkezi Suriye'de olan bir İslam devleti kurmak olan IŞİD destekçisi olan küçük gruplar

SURİYE İÇ SAVAŞI NASIL BAŞLAMIŞTIR?

Suriye iç savaşı, 2010 yılında Arap hareketlenmelerinden etkilenen bir grup Suriyelinin mart 2011'de hükümete karşı protestolar başlatmasıyla zuhur etmiştir. Bu protestolar çok geçmeden nisan 2011'de bütün ülkeye yayılmıştır. Başta Esad yönetimindeki Suriye Hükümeti, Özgür Suriye Ordusu ve Suriye Ordusu taraflarından oluşan iç savaşa daha sonrada Irak Şam İslam Devleti, YPG/PYD ve küçük çaplı milisler katılmış ve iç savaş büyümüştür. Bu sebeple vatandaşların çoğu zorunlu olarak Türkiye dahil diğer ülkelere zorunlu göç yapmak durumunda kalmışlardır. Yaşamın adeta zorlaştığı Suriye'de son durumla ilgili merak ettiğiniz bir şey olursa bu siteden takip edebilirsiniz. En güncel Suriye haberleriburada! :::

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.