ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Besin Alerjisi Riskine Karşı Dikkat!

Besin Alerjisi Riskine Karşı Dikkat!

<strong>Besin alerjisi </strong>tedbirli olunması gerektiğine dair sinyallerini veriyor.

Yayın Tarihi: 13/04/18 13:19
okuma süresi: 3 dak.
Besin Alerjisi Riskine Karşı Dikkat!
A- A A+
Besin alerjisi tedbirli olunması gerektiğine dair sinyallerini veriyor. O halde öncelikle konu hakkında detaylı bilgi edinerek nasıl tedbirler alınması gerektiğine değinilebilir. Kavun, karpuz, domates yahut meyve yenildi ardındansa birtakım belirtilerin vücutta boy gösterdiğine şahit olundu diyelim. İşte öyle bir durumda alerjiden söz edilebilecektir.

Peki, sözü geçen belirtiler nelerdir? Dudaklardaki kızarıklıklar bu noktada belirtiler arasında yerini alacaktır. Konuya dair belirti denildiğinde akla ilk gelen kaşıntı durumuna da bu ölçüde değinilebilecektir. Tabi söz konusu belirtilere denk gelinmesi kendi kendinize hemen bir teşhis koyabileceğiniz anlamına gelmeyecektir. Bahar aylarının sıklıkla görülen rahatsızlık durumuna 13 çocukta bir rastlanıldığı da ayrıca bilinmelidir.

Besin Alerjisi Belirtileriyle Tehlike Sinyalleri Çalıyor!

Besin alerjisiözellikle çapraz reaksiyonlar karşısında ciddi ölçüde tehlikeli sonuçlar doğurabilecektir. Örnek vermek gerekirse süte karşı bir rahatsızlığı olanların tarhana çorbasından uzak durması gerektiği söylenebilir. Neden mi? Çünkü ham maddesi süt olan yoğurdun tarhanada yer alıyor olması süte karşı rahatsızlığı olanlar için tetikleyici etkiye sahip olacaktır. Öyleyse belli bir gıdaya karşı rahatsızlığı olduğunu bilenler bu konuda fazlasıyla dikkatli olurken bu konuda bilindik bir rahatsızlığının olduğunu bilmeyenlerin zira gıda alımı sonrasında yanakta, kulakta, eklemde, boyunda kızarıklık, kaşıntı vb. durumlar yaşayanlarınhemen bir doktora başvurması gerekecektir.

Besin Alerjisi Karşısında Yardımcınız Olan Adres!

Besin alerjisihakkında kişilerde merak uyandıran bir konunun da anne karnındaki bebeklerde bu rahatsızlığın görülme olasılığının olup olmamasıdır. Peki, ya söz konusu rahatsızlık için hayati tehlikelerden bahsedilebilir mi? Bu sorunun yanıtı ne yazık ki 'evet' olacaktır. Ani gelişen öyle ki vücut fonksiyonlarında bile durdurma etkisini ortaya koyan rahatsızlık durumu için anafilâksi de denildiğini bilmeniz gerekir. Öyleyse detaylar için adresiniz istanbulalerji.com.tr olmalıdır. :::

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.