ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

Kilo vermenin yolları maddeler halinde nelerdir?

Kilo vermenin yolları maddeler halinde nelerdir?

İdeal kilosunun üstünde olan kişilerin normal kilosuna ulaşmak için uyguladıkları maddelere denir.

Yayın Tarihi: 13/04/18 01:50
okuma süresi: 4 dak.
Kilo vermenin yolları maddeler halinde nelerdir?
A- A A+
İdeal kilosunun üstünde olan kişilerin normal kilosuna ulaşmak için uyguladıkları maddelere denir. Metabolizmayı hızlandırıcı özelliği ile bilinen forskolin kilo vermeye yardımcı olan içeriği sayesinde ideal vücut ölçülerine ulaşmayı kolay hale getiriyor.

Kilo vermenin püf noktaları nelerdir?

  • Zayıflama sürecinde beslenme tarzı ve aralıkları çok önemlidir. Ana öğünlerde yoğurt ve salata tüketmek oldukça faydalıdır. Ana yemeğe geçmeden önce salata, yoğurt yemek zayıflamayı sağlamaktadır. Yemekten önce salata, yoğurt tüketilmesinin nedeni ise enerji değeri fazla olan yemeğin az tüketilmesidir. Yoğurt ve salata açlığı bastırdığı için ana yemek küçük bir porsiyonda tüketilir.
  • Yemek yerken karbonhidrat oranı fazla olan yiyeceğin sona bırakılması tavsiye edilmektedir. Karbonhidrat insan vücudu için önemli bir yakıttır. Karbonhidrat olmadan beslenmek mümkün olamaz. Beyin için gerekli bir ihtiyaç olan karbonhidratın düzenli olarak tüketilmesi öneriler arasındadır. Fakat karbonhidratın normalden fazla olarak tüketilmesi vücutta yağa dönüşmesine neden olmaktadır. Ana yemeğin yanında servis edilen makarna, pilav, börek, patates, erişte şeklindeki karbonhidratlar en son tüketilmelidir.
  • Yemeğe başlamadan önce ve yemek bittikten sonra bir bardak su içilmelidir. Bilimsel araştırmalara göre yemekten önce ve sonra su içmek zayıflamayı hızlandırmaktadır. Su içildiği zaman midedeki boş hacim küçülmekte ve açlık bastırılmaktadır. Açlığın bastırılması ile daha az yemek tüketilmektedir.
  • Aç bir şekilde sofraya oturmamak gerekir. Bu aşamada ara öğünün önemi devreye girmektedir. Birey düzenli bir şekilde beslendiğinde ve ara öğünlerini tükettiğinde çok aç bir şekilde sofraya oturmaz. Aç olarak masaya oturmak daha hızlı ve büyük porsiyonlarda yemek tüketmeye neden olmaktadır.
  • Tuz ve şekerin olduğu gıdaları çok fazla tüketmemek gerekir. Hamur işi, şerbetli tatlılar, paketlenmiş gıdalardaki kalori oranı yüksek olduğu için kilo vermek zorlaşır.

Tok tutan zayıflatan yiyecekler nelerdir?

  • Tok tutan yiyecekler arasında limon ilk sıralarda yer alır. Limon besinlerin glisemik indeksini düşürdüğü için kan şekeri dalgalanması engellenmektedir. Kişi bu sayede daha tok hissetmektedir. Dolayısı ile yemeklerde limon kullanılması tavsiye edilmektedir.
  • Salataların ve ara öğünlerin vazgeçilmezi olan ceviz her gün tüketilebilir. Salataya eklenen iki tane ceviz tokluk hissi vermektedir. Ceviz içeriğinde iyi yağları barındırmaktadır. Bu yüzden midenin boşalması uzun süreler almaktadır.
  • Acı kırmızı biberdekapsaisin maddesi mevcuttur. Bu madde metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırmaktadır. Kilo vermek isteyen kişi yemeklerde bol acı kullanabilir.
  • Ev yapımı turşu tüketilmelidir. Turşu metabolizmayı dengelemekte ve bağışıklığı güçlendirmektedir.
  • Yoğurt konjugelinoleik asitleri içerisinde barındırmaktadır. Bu asitler göbeğin etrafındaki yağlar ile mücadele etmektedir. Protein oranı yüksek olan yoğurt tokluk hissi vermektedir. Proteinin yanı sıra kalsiyum oranının fazla olması yağ yakımını aktive etmektedir.
  • Kereviz, haşlanmış yumurta, enginar, maydanoz, sarımsak, roka, soğan, tavuk eti, domates, ızgara balık, kuru fasulye tok tutan gıdalar arasında yer almaktadır. Kilo verme yolları arasındaki tok tutma yeteneği olan besinlerin düzenli bir şekilde tüketilmesi önerilmektedir.
Tok tutucu özelliği ile bilinen meta booster sipariş vererek açlığınızı bastırabilir ve vücudunuzdaki yağ yakım hızını arttırabilirsiniz. :::
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.