ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

Çelik Soyunma Dolaplarının İmalatı Nasıl Yapılır?

Çelik Soyunma Dolaplarının İmalatı Nasıl Yapılır?

Çelik soyunma dolaplarının imalat süreci oldukça zorlu olmakla birlikte imalat esnasında kalitenin sağlanabilmesi için pek çok şartın yerine getirilmesi gerekmektedir.

Yayın Tarihi: 16/04/18 01:33
okuma süresi: 4 dak.
Çelik Soyunma Dolaplarının İmalatı Nasıl Yapılır?
A- A A+
Çelik soyunma dolaplarının imalat süreci oldukça zorlu olmakla birlikte imalat esnasında kalitenin sağlanabilmesi için pek çok şartın yerine getirilmesi gerekmektedir. Çelik dolapların yapımı esnasında DKP saçının kesilmesi gerekmektedir. Ancak bu kesim işlemi son derece zor ve dolabın yapımında önemli bir yere sahiptir. Dolabın kesimi esnasında milimetrik hatalar dahi dolapta kaçınılmaz hatalara sebep olabilmektedir. Bu sorunların yaşanmaması için DKP sacının dikkatli bir şekilde kesilmesi gerekmektedir. Sonrasında ise kesilen tüm parçaların dikkatli bir şekilde toplanması gerekir. Farklı ölçülerde kesilmiş olan DKP sacları arka sacı, dosya dolabının yan sacı, dosya dolabının şapkası ve rafları gibi farklı kesim işlemlerinin tamamı başarılı ve sıfır hatasız tamamlanmalıdır. Kesim işlemi tamamlamakta olan sacların sonrasında büküm işlemine geçilir.

Dolaptaki bükümlerin makineler aracılığıyla yapılmasının ardından milimetrik olarak birleştirmeler yapılır ve bu esnasında sacın bükümü yanlış yapılır ise maalesef sac kullanılmaz olur ve yeniden kesilmesi gerekebilir. Başarılı bir çelik dolabın üreticisinin bu meslekte yıllarca çalışmış ustalar ile çalışması gerekir. Aksi durumda çelik dolaplarınızın yıllar sürecek olan ömrü sadece birkaç yıl ile sınırlı kalacak ve bu süre içerisinde kullanılamaz bir hal alacaktır.

Çelik soyunma dolabı, dosya dolabı ve çelik dolap üretimlerinin tamamında emek son derece yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. SektördeGökerler Çelik Sanayi Şirketi (https://www.gokerler.com.tr) en eski firmalar arasında yer almaktadır.

Piyasada aşırı uygun fiyatlar ile satılmakta olan pek çok çelik dolap bulunmaktadır. Ancak son derece yoğun emek istemekte olan bu ürünlerin çok uygun fiyatlar ile satıldığını gördüğünüz zaman biraz çekimser davranmanızı öneririz. Aksi taktirde dolaplarınızın önemli parçası olan emeğin sandığınız kadar yoğun olmadığını görebilirsiniz.

Soyunma dolabı ya da alacağınız temizlikdolabının önemli işlemlerinden bir diğer ise bükülen ve kesilen parçalarının birbirine yapıştırılmasıdır. Çelik dolapların birbirine yapıştırılması iki şekilde yapılmaktadır. Yapıştırma işlemi için punta kaynak makinesi ya da kaynak makineleri kullanılmaktadır. Ancak genelde yapıştırma işlemi için punta kaynak makinesinin kullanılması gerekmektedir. Kaynak makinesi ile ısıtılan saclar birbirleri ile bir bütün olur ve bu şekilde dolap daha sağlam bir halde monte edilebilir. Çelik soyunma dolaplarının sağlamlığını anlayabilmeniz için ise sadece punta kaynaklarının sayısına bakmanız yeterli olacaktır. Çelik dolap alımlarınızda punta kaynaklarının sayısı ne kadar fazla ise dolabında o kadar sağlam olacağına emin olabilirsiniz. Tabii kalitesini sac kalınlığından da anlayabilirsiniz. Ancak bu yeterli bir kriter değildir. Bu ne ile punta kaynaklarına dikkat etmeniz daha önemlidir.

Soyunma dolapları ya da dosya dolaplarının birbiri ile yapıştırılmasının ardından ara malzemeleri yani ayak ve raf benzeri ekipmanlarının yapıştırma işlemi yapılır ve son aşamada dolapların boya safhasına geçilir. Boya işlemi yapılan çelik dolapların son olarak fırınlama işlemine geçilir ve kullanıma hazır hale getirilir. ###

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.