ADVERTORİAL
okuma süresi: 8 dak.

Paslanmaz Çelikler ve Profil Hakkında Tüm Bilgiler

Paslanmaz Çelikler ve Profil Hakkında Tüm Bilgiler

Çelik alaşımına şekil verilerek elde edilen <strong>paslanmaz profil</strong> yine bir çeliğin sahip olması gereken her türlü özelliğe sahiptir.

Yayın Tarihi: 31/05/18 03:11
okuma süresi: 8 dak.
Paslanmaz Çelikler ve Profil Hakkında Tüm Bilgiler
A- A A+
Çelik alaşımına şekil verilerek elde edilen paslanmaz profil yine bir çeliğin sahip olması gereken her türlü özelliğe sahiptir. Ayrıca estetik görünümleri sayesinde dekorasyon alanında bu ürünlerden fazlaca yararlanılır. Paslanmaz profillerin en büyük özelliği yıllara meydan okumasıdır. Hem korozyona, hem ısıya hem de basınca karşı muhteşem bir dayanıklılık sergilerler. İsminden de anlaşılacağı üzere bu profiller ayna görünümlü ya da renkli olarak da üretilebiliyor. Dolayısıyla hiçbir işlem görmeden direkt kullanıma uygun şekillerde üretiliyor. Özellikle mutfak yapımında bu ürünlerden çok sık faydalanılıyor. Karaca paslanmaz çelik firması son teknoloji üretim atölyelerinde elde ettiği ve satışa sunduğu paslanmaz profiller ile adından sıkça söz ettiriyor. Firmanın geniş dağıtım ağı ve ekonomik fiyat politikası öncü noktaya gelmesini sağlamıştır.

Paslanmaz Profiller Nerelerde Kullanılır?
paslanmaz profiller günlük yaşantıda en sık karşılaşabileceğimiz çelik ürünlerdir. En sık kullanıldığı alanlar ise şöyledir,

  • Tekstil sektöründe giysi askılığı ve tezgah yapımında,
  • Dekorasyon sektöründe mutfak, banyo ve tuvaletlerin yapımında,
  • Mobilya sektöründe mobilyaların ayak ve kol yapımlarında,
  • Mimarı sektörde,
  • Elektronik ve teknoloji alanında, özellikle bilgisayar parçaları yapımında,

Paslanmaz profillerin kullanım alanları bunlarla da sınırlı değildir. Paslanmaz profiller krom ve nikel içeren çelik malzemelerdir. Bu nedenle dış noktalarda da kullanıma uygundur. Özellikle dış mimari ve dış dekorasyonda kullanıldıkları vakit yağıştan ya da nemden etkilenmezler. Ancak denizaltı gibi noktalarda kullanımı uygun değildir. Çünkü borular kadar korozyon dayanımları bulunmamaktadır. Ayrıca estetik olarak üretildikleri için kullanım alanları sınırlı ve bellidir. Dekorasyon ve mobilya sektöründe bu ürünler her yıl tonlarca kullanılmaktadır. Karaca paslanmaz çelik firması yıllara meydan okuyan paslanmaz profillerin üretim ve satışlarını yapmaktadır.

Türkiye'nin her noktasına dağıtım yapan Karaca paslanmaz çelik firması istenilen ölçülerdeki paslanmaz profilleri ayağınıza kadar getirmektedir.

Kaynak Yapılabilir Özellik

Çelik ürünlerde kaynak yapmak riskli olabilmektedir. Çünkü kaynak noktaları korozyon direncine karşı düşebilir. Ancak paslanmaz profiller özellikleri gereği kaynak yapılabilir şekilde üretilmektedir. Ayrıca kaynak noktaları da neme ve sıvıya maruz kalsalar dahi pas kusmaz. Aynı zamanda bu profillerin vidalama tekniği ile birleştirmek de mümkündür. Ancak vidalama tekniğinde pas kusma riski daha fazladır. Aynı zamanda vidalanan noktalar zamanla işlevselliğini yitirebilir. Bu nedenle en iyi birleştirme yöntemi bu ürünler için argon yöntemidir. Çünkü argon tekniği ile birleştirilen paslanmaz profiller yıllar geçse de asla pas kusmaz. Ayrıca bu teknik her çelik firmasının da kullanmış olduğu bir teknik değildir. Ancak Karaca Paslanmaz çelik firması alanında uzman ve yenilikçi bir firmadır. Dolayısıyla argon tekniğini de kullanmaktadır. Bu sayede paslanmaz profillerin ömrü iki katına kadar çıkabilmektedir. Özellikle dekorasyon ve mobilya sektöründe kullanılacak paslanmaz profillerin bu teknik ile birleştiriliyor olması korkulan pas konusunu rafa kaldırmaktadır.

Kısaca Paslanmaz Tellere değinmek istersek;

Paslanmaz çelik dendiğinde akla plaklar şeklinde büyük ve uzun ürünler gelebilir. Oysa çelikten yapılan malzemeler çok küçük boyutlarda da olabilmektedir. Örneğin evlerimizde bulunan elektrik kablolarında dahi paslanmaz çelikler bulunur. Yani paslanmaz tel olarak adlandırılan bu ürünler çelik alaşımlardır. En büyük özellikleri mekanik özelliklerindeki sürekliliktir. Aynı zamanda ısıya da son derece dayanıklıdır. Korozyon dayanımları üst düzeydir ve yıllar geçse dahi pas kurma söz konusu olmaz. Yüksek ısılarda deforme olmayan bir yapıya sahiptirler. Aynı zamanda parlak görünümlerini de uzun yıllar geçse dahi kaybetmezler. Parlak ve yumuşak bir özellikleri vardır. Bu nedenle kullanım alanlarına kolaylıkla uygulanabilirler. Ekstradan bir kaynak işlemine gerek bulunmaz.

Paslanmaz Teller Nerelerde Kullanılır?

Paslanmaz tellerin en çok kullanıldığı alanlar tabi ki elektronik ev elektriktir. Ancak paslanmaz tellerin kullanım alanları bununla da sınırlı değildir. Petrol ve kağıt sektöründe sıkça paslanmaz çeliklerden faydalanılır. Ayrıca yüksek ısıya maruz kalabildikleri için de fırın ve sıcak su kazanlarında da bu ürünlerin kullanımı mümkündür. Ayrıca bu ürünlere molibden ilave edilmesi ile deniz suyuna dayanıklı hale gelmesini sağlar.

Bu sayede de yine denizcilik sektörünün vazgeçilmezi haline gelirler. Paslanmaz tel sıya tam 450 C'ye kadar dayanım gösterebilmektedirler. Kopma ve bükme mukavemetleri çok yüksek olduğundan yıllarca bu ürünler gönül rahatlığı ile kullanılabilirler. Ancak en sık kullanılan teller 304 kalite olan tellerdir. Bu tellerin içeriğinde yüzde 18 krom, yüzde 8 oranında da nikel bulunur. Bu oranlar nedeni ile bu tellere 18 – 8 şeklinde de isim verilmektedir.

316 Kalite Paslanmaz Tel

316 kalite paslanmaz tel aynı zamanda molibden de içermektedirler. Molibden oranı yalnızca yüzde 2'dir. Bu sayede tuz, asit ve deniz suyuna karşı muhteşem bir dayanıklılık gösterirler. Karaca Paslanmaz Çelik firması sayesinde istenilen kalite ve uzunlukta paslanmaz tele sahip olmak mümkündür. Kullanım alanına göre ihtiyacınıza en uygun paslanmaz tele bu firmadan piyasa koşullarının çok altında sahip olabilirsiniz. Yüksek kalitedeki bu tel örgüler sayesinde aside maruz kalan noktalarda dahi gönül rahatlığı ile kullanım sağlayabilirsiniz.

Paslanmaz Kafes Tel Çeşitleri

AISI 304, 310, 314 ve 316 kalite standartlarında üretilmektedir. Genellikle çiftlik, bahçe ya da meraların etrafında görmeye alışık olduğumuz teller aslında paslanmaz çelik tellerdir. Bu teller için istenilen göz aralığı ve kalınlığını seçmek mümkündür. Yıllarca yağışa maruz kalsalar da pas kusmazlar. Ancak içerdikleri molibden, krom ve nikel miktarına göre ömürleri değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca tek kullanım alanları da bu değildir. Sanayi ve endüstride de yüksek ısı altındaki çalışmalarda bu teller sıkça tercih edilir. Özellikle düşük karbonlu olanları 500 C'nin üzerindeki ısılara dahi dayanım gösterir. Karaca Paslanmaz Çelik firmasından istenilen ölçü ve özelliklerde paslanmaz tellere sahip olabilirsiniz.

Kaynak: https://www.karacapaslanmaz.com/paslanmaz-profil
Kaynak2: https://www.karacapaslanmaz.com/paslanmaz-tel :::

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.