ADVERTORİAL
okuma süresi: 2 dak.

Moda'da Elbise Modellerinin Önemi

Moda’da Elbise Modellerinin Önemi

Yeni akımlar, yeni gündemler her daim kadınların <strong><a href="https://www.sateen.com/kadin-elbise-modelleri" target="_blank">elbise</a> </strong>seçimlerini etkilemiştir. Bunun sayısız örneği geçmişte vardır.

Yayın Tarihi: 21/06/18 01:23
okuma süresi: 2 dak.
Moda’da Elbise Modellerinin Önemi
A- A A+
Yeni akımlar, yeni gündemler her daim kadınların elbise seçimlerini etkilemiştir. Bunun sayısız örneği geçmişte vardır. Elbise modelleri çok yüksek bir oranla gündemin renklerine, gündem olaylarına dayanarak tasarlanır.

Bunun sebebi gündemden düşmemek ya da gündemi sıkı takip ettiğini göstermek değildir. Toplum içerisinde elbise giyerek statü elde etmeye çalışmanın verdiği bir iç güdüsel harekettir. Ne yazık ki günümüzde de bu akımlar devam etmektedir. Bütün dünya tarafından çok sevilen dizilerin basıldığı, o dizilerdeki karakterlerin giydikleri elbiselerin alınması buna örnektir. Tabii ki daha yüzlerce örneği vardır. Ancak örnekler sadece aslı yüceltir ve elbise seçimlerinde kadınların tercihlerini etkileyen şeyler aynı zamanda modayı da etkiler.

Moda. Elbise modelleri konusunu baştan aşağıya tekrardan yaratan konu. Elbise denince akla dize kadar uzun, rahat, çiçekli böcekli ve ferah giysiler gelmektedir. Bunun sebebi meşhur İngiliz Modasıdır. Eski Türk tarihine bakıldığında elbiselerin hiç batıya benzemediğini, hatta elbise giyebilen kesimin batıdan sadece bazı kumaşları getirdiğini görürsünüz. Çünkü Avrupa elbise konusunda geri kalmış, sonradan yükselmiş bir medeniyettir. Hal böyleyken en iyi Türk terziler kadınların kendi isteklerine göre özel dikimler yapmaktaydılar. Özel dikimin diğer bir amacı, herkesin kendi ufak çaplı modasını yaratmak istiyor oluşuydu. Çünkü çizim aynı da olsa hiçbir terzi aynı elbiseyi iki kere dikemez. İlla bir farklılık olur ve herkes kendi ufak moda ikonunu yaratır. :::

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.