ADVERTORİAL
okuma süresi: 3 dak.

Krom Nitrür Kaplama

Krom Nitrür Kaplama

Kaplama sistemleri 19. asırdan bu yana kullanılmakta olup son 50 yıldır özellikle endüstri sektöründe kullanımı artan koruma uygulamalarının başında gelmektedir

Yayın Tarihi: 16/07/18 01:49
okuma süresi: 3 dak.
Krom Nitrür Kaplama
A- A A+
Kaplama sistemleri 19. asırdan bu yana kullanılmakta olup son 50 yıldır özellikle endüstri sektöründe kullanımı artan koruma uygulamalarının başında gelmektedir. Zorlaşan iş şartları ve makinelerin kullanım alanının genişlemesi ile onlara olan ihtiyacın artması beraberinde aşınım yarı ömürlerini kısaltıcı etmenler olarak sıralanabilir. Aşınım yarı ömrü tükenen aletler ya kullanılmaz hale gelir ya da büyük bir maddi değer kaybederek estetik yönlerinin zayıflaması sonucunda ıskartaya çıkarılırlar. Bu durumla karşılaşmak hem maddi hem manevi zararlara yol açabildiği gibi işlerin aksaması hatta durma noktasına gelmesini sağlayabilir. Bundan korunmak için aldığımız temel önlemlerden bir tanesi ise olarak göze çarpmaktadır.

Krom nitrür nasıl üretilir sorusunun cevabı kısaca krom ve azot elementlerinin ısı gibi çeşitli kimyasal işlemlere tabi tutulmalarının ardından birbirleriyle tepkimeye girip bileşik oluşturması olarak belirtiliyor. Diğer kaplama yöntemlerine oranla daha yumuşak bir koruma yüzeyi oluşturan bu tarz kaplamalar oldukça yüksek boyutlara oluşan kimyasal direnç mekanizması ile temas ettiği metallere kesinlikle yapışma göstermemektedir. Ancak diğer kaplama yüzeylerine oranla kalınlığı belli oranlarda fazla olabilmektedir. Özellikle bakır ve alüminyum gibi temel malzemelerin işlenmesinde sıkça tercih edilir. Bunlara ek olarak sıva kalıpları, alüminyum akıtma kalıpları ve plastik akıtma uygulamalarında kullanımı oldukça uygundur. Özellikle uygulandığı yüzeylere gümüş rengini kazandırması ile karakteristik bir görünüm verir.

Otomotiv sektöründe de geniş kullanım alanı bulan kaplama uygulamaları son zamanlarda insanlar tarafından sıkça tercih edilmektedir. Çünkü önceden alınacak bir tedbir uzun yıllar sonrası için hayati önem taşıyor olabilir. Aracın piyasa değeri ve estetik görünümünü korumak amacıyla oldukça fonksiyonel olan bu yöntemler fiyatı ile de dikkat çekmeye hazır görünüyor. Sizler de bu yazıyı okurken aracınızı korumayı ve zaman geçtikçe değerini kaybetmeden güvenle kullanabileceğiniz zamanları düşünüyor iseniz diamondkaplama.com sizler için en uygun kaplama firmalarının başında gelmektedir. En hızlı ve en fiyatlı hizmetleri vermek konusunda rakip firmalara oranla bir adım önde görünen http://www.diamondkaplama.com/servisleri gece gündüz en iyi sonucu elde etmek konusunda kararlılıkla çalışmayı sürdürmektedir. ???

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.