ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

Yeni zayıflama trendi teff tohumlu çay

  Yeni zayıflama trendi teff tohumlu çay

Her geçen gün farklı zayıflama ürünleri çıkarak kişilerin sağlıklı bir şekilde kilo vermesine yardımcı olunmaktadır.

Yayın Tarihi: 19/07/18 02:25
okuma süresi: 4 dak.
  Yeni zayıflama trendi teff tohumlu çay
A- A A+
Her geçen gün farklı zayıflama ürünleri çıkarak kişilerin sağlıklı bir şekilde kilo vermesine yardımcı olunmaktadır. Son yıllarda çok fazla adından söz ettiren teff tohumlu çay ünlülerin zayıflama sırları arasına girince oldukça fazla bir talep oluştu. Bu nedenle teff çayı ne işe yarar nasıl kullanılır sorularına da yanıt arar olundu.

Teff tohumlu çay nedir?

Teff protein ve lif oranı yüksek olan tahıl gruplarında aynı kinoaya benzer tohum yapısı ile zayıflamaya yardımcı olan bitkilerden biridir. Fakat tek fark bu bitkinin aslında tahılgillerden olmasıdır. Teff yoğurda ya da hamur işlerine katılarak kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra tohumları çay olarak tüketilebilmektedir.

Teff çayı ne işe yarar?

Günümüzde hızla yayılan bitki çayları arasında yerini alan teff çayı sağlık açısından oldukça büyük fayda sağlamaktadır. Tohumların kaynar su içerisinde demlenerek daha sonra tüketilmesi tüm vücut için vitamin ve mineral kaynağı olmaktadır. Vücudun genel sağlığı için düzenli olarak kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca kilo verme sürecinde kişiye çok fayda sağlar. Teff çayı normal bitki çayları şeklinde hazırlanarak tüketilmektedir. Çeşitli etkileri bulunan bu bitki çayının özellikle zayıflamaya yardımcı olması sağlıklı kilo vermek isteyenler için alternatif olmaktadır.

Teff tohumlu çayın faydaları nelerdir?

Vücut için gerekli olan vitamin ve minerallerin bitkilerden vücuda alınması son derece önemlidir. Güçlü bir C vitamini içeriği olan teff bitkisinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinmektedir. Özellikle tohum halinde tüketilmesi ya da bitki çayı olarak hazırlanıp tüketilmesi kış aylarında mikroplara karşı vücudun direnç göstermesini sağlayacaktır. Düzenli kullanıldığında kabızlığı giderici etkisi bulunmaktadır. Lif bakımından zengin olan bu bitkinin özellikle diyet esnasında tüketilmesi bağırsakların düzenli çalışmasını da sağlayacaktır. Bu sayede metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırır. Lif içeriği fazla olduğundan uzun süre tokluk hissi vermektedir.

Teff tohumlu çayın yan etkileri nelerdir?

Bilinen herhangi bir yan etkisinin olmaması bu bitkinin çok fazla tüketilmesi gerektiğini göstermez. Bitkilerde yeteri miktarda tüketmek her zaman sağlığa yarar sağlar. Hamile ve emziren annelerde mutlaka doktor kontrolünün olması gerekir. Doktorun onayladığı şekilde kullanılması gerekmektedir. Teff çok fazla tüketildiğinde metabolizmayı hızlandıracağından sindirim sisteminin de hızlı çalışmasına neden olabilir. Bu nedenle gün içinde çok fazla tuvalet ihtiyacı olabilir. Ayrıca bitki çayı olarak tüketilmesi ödem söktüreceğinden gün boyu idrara çıkartarak ödemin vücuttan atılmasını sağlayarak vücuttaki suyu dengeler.

Teff tohumlu çay neye iyi gelir? Fiyatı ne kadar?

Teff tohumlarının bitki çayı olarak tüketilmesi protein ihtiyacının da karşılanmasını sağlar. Yüksek miktarda protein içeren bu bitki vücutta kas dokusunun desteklenmesini sağlar. Antioksidan yapısı fazla olduğundan vücuttaki zararlı maddelerin atılması için tercih edilebilir. Bunun yanı sıra vücudu yeniler. Kan dolaşımını hızlandırır ve kan şekerinin dengelenmesini sağlar. Özellikle kan şekerini dengeleyerek çok çabuk acıkmanın önüne geçer. Vücuttaki kan dolaşımını da hızlandırarak enerji verici özelliği bulunmaktadır. Resmi satış sitelerinde teff tohumlu çay fiyat olarak oldukça uygundur. Sizler de bu site üzerinden orjinal ürün sipariş verebilirsiniz. :::

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.