ADVERTORİAL
okuma süresi: 9 dak.

İrlanda'da Dil Eğtimi Almak İsteyenlere Özel Bilgiler

İrlanda'da Dil Eğtimi Almak İsteyenlere Özel Bilgiler

İrlanda'da birçok öğrenci dil eğitimi almaktadır. İrlanda dil okulları hakkında ve İrlanda hakkında eşsiz bilgiler.

Yayın Tarihi: 23/07/18 01:57
okuma süresi: 9 dak.
İrlanda'da Dil Eğtimi Almak İsteyenlere Özel Bilgiler
A- A A+
Description: İrlanda'da birçok öğrenci dil eğitimi almaktadır. İrlanda dil okulları hakkında ve İrlanda hakkında eşsiz bilgiler.

Dil Eğitimi İçin Neden İrlanda Tercih Edilmelidir?

Yabancı dile olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. İş alanları çoğaldıkça ve uluslararası ticaretler hız kazandıkça yabancı dil bilgisi en çok aranılan özelliklerden biri haline gelmiştir. Bu nedenle yurt dışında dil eğitimi almak oldukça önemli bir hale gelmiştir. Yurt dışında dil eğitimi almak isteyenler pek çok farklı yere gidebilmektedirler. Ancak İrlanda, özellikle de son yıllarda yurt dışı eğitim alanında yıldızı oldukça parlayan bir yer haline gelmiştir. Yurt dışı dil eğitiminde İrlanda'yı tercih etmek için pek çok sebep mevcuttur. İrlanda dil okulları öğrencilere sunduğu pek çok avantajla oldukça dikkat çekmektedir.

Vizede Kolaylık ve Daha Ekonomik Eğitim İmkanları

İrlanda eğitim dili İngilizcedir. Gelişen dünya ve İngilizcenin bu dünya içindeki yeri oldukça önemlidir. İngilizce evrensel bir dil haline gelmiştir ve İrlanda dil okulları sayesinde bu dili öğrenmek oldukça kolaydır. İrlanda için bu alanda vize almak daha kolay olmaktadır. Çünkü belli bir zamandır yürürlükte olan uygulama sayesinde vize süreci çok daha kolay onaylanmaktadır. Özellikle 90 güne dek olan kısa süreli eğitim vizelerinde, vize süreci 3-5 gün kısa vadeler içinde onay almaktadır. Bu sayede öğrencilerin sıklıkla karşılaşmış oldukları vize engelleri minimuma indirilmiştir. Bu politika sayesinde İrlanda'da dil eğitimi almak çok daha kolay bir hale gelmiştir. Ayrıca İrlanda vize ücretleri, İngilizce öğrenebilecek diğer ülkelere göre daha düşüktür. Bu da öğrenciler için büyük bir fırsattır.

Dil eğitimi alırken belli bir hayat sürdürülmektedir. Bu noktada yaşam ve eğitim masrafları ortaya çıkmaktadır. İrlanda, bu masraflar göz önünde bulundurulduğunda çok daha hesaplı eğitim olanaklarına sahiptir. Dil eğitimi alınabilecek diğer destinasyonlar düşünüldüğünde İrlanda'nın çok daha hesaplı olduğu ortadadır. Mesela İrlanda, İngiltere'ye göre yüzde kırk daha hesaplı olan bir yerdir. Ya da ABD ve Avustralya gibi yerlere göre yüzde otuz oranında daha hesaplı olmaktadır. Eğitim süreci devam ederken masrafların daha ekonomik olması her öğrenci için oldukça büyük avantajdır. Bu nedenle İrlanda, dil eğitimi için tercih edilen yerlerin başında gelmektedir.

Dil Eğitimi ve Çalışma İmkânı Bir Arada

Pek çok öğrenci yurt dışında dil eğitimi alırken karşılaşabileceği masrafları da düşünmektedir. Bu nedenle hem deneyim sahibi olmak hem de masraflarını karşılamak için çalışmaya ihtiyaç duymaktadır. Ancak bu durum her yer için geçerli değildir. Ancak İrlanda yurt dışı eğitim olanaklarıyla birlikte çalışma imkânı da sunan harika bir ülkedir. Özellikle de 24 haftadan daha fazla süreli olan eğitimlerde yasal olarak belirlenmiş çalışma izni hakları bulunmaktadır. Eğitim alınan zamanlarda haftalık 20 saat, tatil dönemlerindeyse haftalık 40 saat yasal çalışma izni sunmaktadır. Bu sayede öğrenciler yaşam masraflarını kendileri karşılayabilmektedir. Öğrenciler İrlanda dil okulları bünyesinde eğitimlerini devam ettirirlerken aynı zamanda yasal bir şekilde çalışabilmektedirler. Bu olanak öğrencilere hem ekonomik açıdan üstünlük sağlamaktadır hem de öğrenciler için harika bir deneyim olmaktadır.

İrlanda'da yabancı dil eğitimi alan kız öğrenciler belirli şartlar durumunda harika fırsatlardan yararlanabilmektedirler. Bu öğrenciler yanlarında kaldıkları ailelerin çocuk ya da çocuklarının bakımlarına ve okula götürülüp getirilmelerine yardımcı olabilirler. Bu sayede yurt dışı eğitimde en önemli masraf kalemlerinden olan konaklamayı tamamıyla bedavaya getirebilmektedirler. Konaklamayı bedavaya getirebildikleri gibi fazladan cep harçlıkları da kazanabilmektedirler. Bu oldukça büyük bir avantajdır. Öğrenciler İrlanda dil okulları sayesinde pek çok deneyimi oldukça avantajlı fırsatlarla yaşamaktadırlar.

Daha Kolay Bir Dil Öğrenimi ve Harika Bir Kültürel Zenginlik

İrlanda dil kursu ve uyguladığı programlar sayesinde, birçok öğrenciye yabancı İrlanda dil kursu ve dil eğitimi konusunda birçok avantaj sağlıyor. Genellikle dil eğitimi denildiğinde ilk akla gelen İngiltere olurken, İngiltere'nin yanında yer alan bu küçük ülkede, en iyi şekilde İngilizce dil eğitimi alabilirsiniz. Ülkenin yaşam şartları, misafirperver insanları ve özellikle az sayıda Türk'ün bulunması, ülkede dil eğitiminin öğrenilmesini kolaylaştırıcı nedenler arasında yer alıyor. İrlanda'nın merkezi olan Dublin'de, çok sayıda dil okulları ve dil kursları yer alır.

Ortaokul, lise, üniversite veya yetişkin kişiler; İrlanda dil kursu alabilirler. Bu sayede 25 hafta üzeri İrlanda dil kursu alan kişiler, çalışma hakkına sahip olabilirler. İrlanda'da dil eğitimi almanın çok fazla avantajı bulunur. Öncelikle popüler eğitim sistemine sahip olması, birçok ülke tarafından tercih edilmesine neden olmaktadır. Bu sayede yurt dışındaki birçok ülke vatandaşı ile tanışarak, sosyal çevrenin genişlemesine neden olmaktadır. İrlanda dil kursu ile sertifika sahibi olarak, ülkede aktif bir şekilde çalışma imkanı bulabilirsiniz. Dublin şehir olarak, en çok bilinen bir bölgedir. Ulaşım, konaklama ve eğitim anlamında çok fazla seçeneğinin bulunması, Dublin'in tercih edilmesine neden olmaktadır.

İrlanda dil okulları sayesinde İngilizceyi çok daha kolay öğrenmek mümkündür. Çünkü İrlanda okullarındaki Türk öğrenci sayısı, İngilizce eğitimi alınan diğer ülkelerdeki Türk öğrenci sayısına göre daha azdır. Bu durum dil öğrenmede oldukça büyük bir artıdır. Çünkü aksi durum geçerli olduğunda gündelik hayatta Türkçe kullanılmaya devam etmektedir. Bu da dil öğreniminde yetersizliklerin ve memnuniyetsizliklerin olmasına yol açabilir. Yurt dışında dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için bu oldukça önemli bir konudur. Hatta dil öğrenimine etkisi oldukça fazladır. Çünkü dil öğrenmek sadece okul kapsamında olan bir durum değildir. Zaten bu nedenle yurt dışında dil öğrenmek istenmektedir. Ancak gidilen yerde çok sayıda Türk olması günlük hayatta İngilizce kullanımını aşağıya çekmektedir. Bu da dil öğreniminde yeterli verimin elde edilememesini sağlamaktadır. İrlanda'da böyle bir durum söz konusu değildir. O nedenle öğrencilerin daha kolay bir şekilde dil öğrenmeleri mümkündür.

İrlanda'nın toplum yapısı oldukça konukseverdir. Ülkeye dünyanın pek çok yerinden turist ve öğrenci gelmektedir. Bu sayede öğrenciler dil eğitimi alırken aynı zamanda oldukça zengin bir kültürel yapıyla tanışma fırsatı elde ederler. Ayrıca İrlanda'da Türk insanına ayrı bir sevgi duyulmaktadır. Çünkü İrlanda 1845-1849 seneleri arasında büyük kıtlık dönemi yaşamıştır ve bu dönemde pek çok kişi yaşamını yitirmiştir. Ayrıca aynı sebepten dolayı pek çok insan başka yerlere göç etmek zorunda kalmıştır. Bu dönemde Osmanlı Devleti, kendisi de zorda olmasına rağmen İrlanda'ya erzak ve hububat yardımı yollamıştır. Tarihte yaşanan bu olay İrlanda halkı tarafından bilinmektedir ve halk ülkesine gelen Türklere karşı bu nedenden dolayı hep büyük bir sempatiyle yaklaşmaktadır. İrlanda kültür, edebiyat ve sanat alanında kendin geliştirmiş olan bir ülkedir. Halkı İngilizce diline hakimdir. Ayrıca insanları sıcakkanlıdır ve misafirperverdir. Ülkede var olan doğal güzellikler, yılın oldukça geniş zamanlarına yayılan festivaller ve ülkedeki tarihi güzellikler dil eğitiminin yanı sıra öğrenciler için harika deneyimler sunmaktadır. Tüm bu nedenlere bakıldığında İrlanda'nın dil eğitiminde neden bu kadar çok tercih edildiği açıkça ortadadır. Türkiye'den ve dünyanın diğer yerlerinden dil öğrenmek isteyen pek çok öğrenci İrlanda'ya yönelmektedir.

İrlanda'da dil eğitimi fırsatlarını incelemek için : www.irlandaegitim.com

İrlanda Dil okulları dakkında detaylı bilgi almak için: www.irlandaegitim.com/irlanda-dil-okullari/ :::

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.