ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

Türkiye 2018 Ağustos Ayı Emlak Fiyatları İncelemesi

Türkiye 2018 Ağustos Ayı Emlak Fiyatları İncelemesi

Teknolojinin gelişmesi ile hayat kolaylaştıran yenilikler hızla çoğalmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 11/09/18 00:00
okuma süresi: 4 dak.
Türkiye 2018 Ağustos Ayı Emlak Fiyatları İncelemesi
A- A A+

Teknolojinin gelişmesi ile hayat kolaylaştıran yenilikler hızla çoğalmaya devam ediyor. Flatfy adlı start-up girişim gayrimenkul yatırımı düşünenler veya ilk evine sahip olacak kişiler için aylık olarak Türkiye'de bulunan büyük şehirlerle ilgili veriler sunuyor. Flatfy üzerinden hayalinizdeki eve ulaşmanız oldukça kolay. Binlerce farklı seçenekten kendinize uygun bir yatırım yapabilir bu yatırımı yaparken Flatfy adlı girişimin sunduğu emlak verilerinden faydalanabilirsiniz.

Sadece internet üzerinden değil bir ev almayı düşündüğünüz zaman aylık olarak sunulan verilerden faydalanarak o bölgede ev yatırımı yapmayı veya ilk evinize sahip olmayı düşünebilirsiniz. Aylık raporları geçmişe yönelik incelemeniz size fiyat artışları, inişleri ve durağanlık ile ilgili ayrıntılı bilgi verecektir.

Flatfy Ağustos ayı verileri Eylül ayı itibari ile yayınlandı. Bu verileri yazımızda sizler için inceleyeceğiz. Türkiye emlak fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için yazının geri kalanını okuyabilirsiniz.

Türkiye'de 2016 yılı itibari ile başlayan emlak durgunluğu 2017'nin sonundan itibaren emlak fiyatlarını ciddi oranda etkiledi. 2018 Flatfy raporlarına ay ay bakıldığında bu durumu ayrıntılı olarak görmek mümkün. Fiyat artışı beklenen illerde Türk parasında olan değer kaybına rağmen herhangi bir artış görülmedi. İstanbul Emlak fiyatları 300 bin baremine sene içerisinde yaptığı ufak artışlarla yaklaşmaya devam ediyor. Ağustos ayında yine çok küçük bir artış gösteren fiyatlar İzmir'de ise geriye dönük olarak işlemiş durumda. İzmir ev fiyatları tam olarak 250 bin civarında ortalama ile sunuluyor. Bu fiyatlar 250 binin aşağısına şu anki piyasada kısa vadede düşse bile artış gelecek ay veya yıllarda devam edebilir. Ankara, Kayseri ve Konya ise Türkiye geneline göre daha ucuz konut imkanları sunuyor. Bu şehirde 130 bin ile 170 bin arasına birçok farklı eve sahip olunabilir. Adana, Bursa, Antalya, Mersin ise yaz ayları olmasına rağmen Ağustos ayında da önemli artışlar göstermedi.

Ağustos ayı ev fiyatları tablosu dışında evlerin oda fiyatlarına göre endekslenmiş fiyatlar sunan tr.Flatfy.com oda sayısına göre ev kararı vermek için oldukça faydalı bilgiler sunuyor. Türkiye'de evlerin oda fiyatları tablosu incelendiğinde 4 odalı evlerin genelde dubleks, triplex gibi lüks konutlardan oluşması nedeniyle daha yüksek fiyatlar sunmaya devam ettiği gözlemleniyor. Türk toplum alışkanlıklarına ve aile yapısına uyan 3 odalı evler ise 180 bin TL'den 350 Bin TL'e kadar çıkabiliyor. 2 Odalı ev fiyatları ise 1 odalı evlerle oldukça benzer fiyatlar sunuyor. Ankara, Gaziantep, Adana, Kayseri gibi şehirlerde 1 odalı ev fiyatları 110 Bin TL'den 150 Bin TL'ye kadar çıkıyor. Geçen ay olan flatfy raporlarına bakıldığında 1 odalı evlerin sezon itibariyle artışta olduğu gözlemleniyor. Bu nedenle 1 odalı ev almak isteyen fiyatlar daha çok artmadan bir yatırım yapmayı düşünebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.