ADVERTORİAL
okuma süresi: 10 dak.

Su Kaçağı ve Tıkanıklık Çözümleri Artık Çok Daha Kolay

Su Kaçağı ve Tıkanıklık Çözümleri Artık Çok Daha Kolay

Tesisat borularınızda yaşanan su kaçakları evinizde büyük problemlere neden olarak huzurunuzu kaçabilir ve evi yaşanmaz hale getirebilir. Bu nedenle su sızıntısından şüphelenildiği anda duruma müdahale etmek ve profesyonellerden yardım almak son derece önemlidir

Yayın Tarihi: 11/09/18 00:00
okuma süresi: 10 dak.
Su Kaçağı ve Tıkanıklık Çözümleri Artık Çok Daha Kolay
A- A A+

Su Kaçağı ve Tıkanıklık Çözümleri Artık Çok Daha Kolay

Tesisat borularınızda yaşanan su kaçakları evinizde büyük problemlere neden olarak huzurunuzu kaçabilir ve evi yaşanmaz hale getirebilir. Bu nedenle su sızıntısından şüphelenildiği anda duruma müdahale etmek ve profesyonellerden yardım almak son derece önemlidir. Su kaçağı sadece sizi değil, alt katta yaşayan komşunuzu bile rahatsız edebilecek, tavana zarar verebilecek boyutta olabilir. Hem sıcak su borularında hem de soğuk su borularında yaşanabilen bu tesisat problemi artık çok sayıda teknolojik cihazla çözülmekte ve kırıp dökmeden halledilmektedir.

Su Kaçağı Problemi Nasıl Anlaşılır?

Su sızıntısı yaşandığı durumlarda erken müdahale son derece önemlidir. Böylece hasarın büyüklüğü engellenir ve çözüm de daha kısa sürer. Siz de evinizde, ofisinizde karşılaşabileceğiniz bu problemlerin önüne geçmek için belirtilere dikkat etmeli ve bazı ipuçlarını kaçırmamalısınız. Özeniş Tesisat işte bu konuda yanınızdadır. Kırmadan Garantili Su Kaçağı Bulma uzmanları günün her saati sizlere bir telefon kadar yakındır. Su kaçağı belirtilerine ait ipuçlarını sıralamak istersek Bunlar:

  • Su sayacını musluklarınızın hepsi kapalı olmasına rağmen dönmeye devam ediyorsa su sızıntısı olabilir.
  • Banyonuzun zemininde bir sorun olmamasına rağmen alt kat komşunuzun tavanında nemlilik ve sararmalar varsa su kaçağı olabilir.
  • Su faturanız geçen aylara oranla daha yüksek geliyorsa da bunun nedeni su sızıntısı olabilir.
  • Seramiklerinizin ara kısmında yer alan derzlerin rengi eskiye oranla daha sarıysa su sızıntısından kaynaklanıyor olabilir.
  • Kuru zeminlerde bile yüzeye sürekli ıslaklık çıktığını hissediyorsanız sebebi su kaçakları olabilir.
  • Duvarlarınız rutubetleniyor ve sürekli ıslanıyorsa, ya da evde böceklenme arttıysa sebebi büyük ihtimalle su sızıntısıdır.

Su Kaçaklarının Tespitinde Hangi Cihazlar Kullanılır?

Su kaçağı tespiti için artık profesyonel firmalar son teknolojik cihazları kullanarak çok daha kısa sürede kaçakların yerini tespit etmektedir. Çünkü noktasal olarak su sızıntısının yerini bulan cihazlar böylece çevreye zarar vermeden, zamandan tasarruf etmenizi sağlayarak sızıntıyı engeller. Kullanım yerine göre ayırabileceğimiz cihazlar şunlardır:

Dinleme cihazı ile su kaçak bulma: Profesyonel ekiplerin en çok kullandığı cihaz dinleme cihazıdır. Çünkü hassas verilere sahip olan cihaz hem sıcak su borularındaki hem de soğuk su borularındaki şebeke kaçaklarını tespit edebilir. Noktasal olarak kullanıcıya kaçağın yerini gösterdiği için hızlı çözüm imkanı sunar.

Termal kamera su kaçak tespiti: Daha çok sıcak su borularında yaşanan su kaçaklarının tespiti için kullanılan termal kamera yöntemi daha çok yardımcı bir cihaz olarak karşımıza çıkar.

Nem ölçer ile su sızıntısı bulma: 3 cm derinliğe inme özelliği olan nem ölçer cihazın sızıntının yerini noktasal olarak bulamasa da önemli bir yardımcı cihaz olduğunu söyleyebiliriz.

Pis su kamerası ile su kaçak arama: Pis su giderlerinde de zaman zaman yaşanan tıkanıklıklar büyük sorunlara neden olabilir ve bu kamera sayesinde boru kırıklıkları gibi sorunlar görüntülenebilmektedir.

Lavabo Tıkanıklıklarının Nedenleri Nelerdir?

Lavabo tıkanıklığı gün içerisinde evde yaşadığımız en büyük problemlerden biridir. Tıkalı lavabolar hem evin daha kötü kokmasına hem de iş yapılamayacak hale gelmesine neden olur. Bu nedenle tıkanıklığa neden olan sebepleri bilmeli, daha bilinçli davranmalısınız.

Özellikle mutfak lavabosu tıkanıklığına sebep olan durumların başında yemek artıklarının lavaboya atılması gelir. Zamanla biriken yemek artıkları tıkanıklıklara sebep olur. Kullanılmış yağların lavaboya dökülmesi de gider borularına yapışmasından dolayı tıkanıklığa sebebiyet verir. Bina yeni yapıldıysa, borunun içerisinde inşaat kalıntılarının birikmesi de tıkanıklık sebepleri arasında sayılabilir. Zamanla özellikle de kireçli suya sahip bir şehirde yaşıyorsanız kireçlenme borunun çapını daraltacak ve suyun rahat akışına engel olarak tıkanmaları meydana getirecektir.

Doğal Yöntemlerle Tıkanıklık Açma İşlemleri Nelerdir?

Tıkalı gider açma işlemi için bazı doğal yöntemler de kullanılabilir. Bunların başında sirke ve karbonat kullanarak gider açma işlemi gelir. Eşit ölçüde koyulan karbonat ve sirkenin üzerine döktüğünüz bir litre kaynar su, lavabonun açılmasını sağlayabilir. Sirke ve tuz da aynı etkiyi yapacaktır.

Klasik lavabo açma yöntemlerinden biri olan pompa ile açma işleminin bazı dezavantajları olsa da sıklıkla kullanıldığını söyleyebiliriz. Ancak tüm bu yöntemlerin işe yaramadığı durumlarda kimyasal lavabo açıcılar kullanılabilir. Ancak daha büyük teknik problemlerin yaşanması halinde muhakkak profesyonel yardım alınması şarttır.

Kırmadan Pimaş Boruları ve Kanal Açma İşlemlerinde Ne Kullanılıyor?

Pimaş açma hizmeti önceleri çok daha zahmetli oluyor ve boruların içi görüntülenemediği için nerede tıkanıklık olduğu bilinmiyordu. Bu da tüm gider borularının kırılmasına, büyük tadilat işlemlerine yol açabiliyordu. Ancak gelişen teknoloji ile beraber profesyonel firmaların uygun ekipmanlar kullandığını ve noktasal olarak pimaş borularında tıkanıklığın nerede olduğunu görebileceğini söyleyebiliriz.

Artık kırma dökme olmadan, görüntüleme sistemleri ile pimaş borularındaki tıkanıklıkları noktasal olarak tespit etmek mümkün oluyor. Tıkanıklık nerede olursa olsun yüksek teknoloji harikası olan cihazlarla tıkalı alana anında müdahale edilebiliyor.

Giderlerde Yaşanan Tıkanıklıkların Nedenleri Neler?

  • Balkon gideri tıkanıklığı: Balkon açık bir alan olduğu için rüzgarla gelen toz ve çöp taneleri tıkanıklığın ana nedenini oluşturuyor diyebiliriz. Tıkanıklık açma cihazları kullanılarak balkonlardaki gider tıkanıklığı önlenebilir.
  • Pis su gideri: Atık su tahliye borusu olarak da bilinen pis su boruları da zamanla tıkandığı için hem evde hem de iş yerinde tıkanıklık açma hizmetleri uygulanabilir.
  • Mutfak gideri: Özellikle yemek yağı ve yemek artıkları tıkanmaya neden olduğu için kameralı görüntüleme sistemleriyle tıkanıklık noktası bulunabilir.

Tuvalet gideri: Altyapı borularında fiziksel bir sıkıntı olabilir ya da tuvalete attığınız yabancı cisimler borularda tıkanıklığa sebep olabilir. Gönderilen robot sayesinde tıkanmaya sebep olan nesne sökülebilir.

Banyo gideri: Yer süzgeçler biriken suyu çekmek için yetersiz kalabilir. Banyo gideri tıkandıysa sorunun büyümemesi için mutlaka profesyonel yardım alınmalıdır.

Klozet gideri: Özellikle kokuyu önlemesi için taktığınız plastik parçalar klozete kaçtığında tıkanma sorunuyla karşılaşılır. Bunu önlemek için klozetin sökülmesi gerekebilir.

Otopark gideri: Sadece evlerde değil, dış mekanlarda da yaşanabilen gider tıkanıklıklarından biri de otopark giderleridir. Otoparkta biriken tozlar temizlik esnasında suyla gidere dolar. Su akışı bu alanda yavaşsa ya da boru mesafesi uzunsa katı maddeler dibe çökerek tıkanıklığa neden olabilir. Bu da profesyonel tıkanıklık açma yöntemi kullanılarak halledilebilecek işlemlerden biridir.

Kameralı Görüntüleme Cihazı ile Tıkanıklık Nasıl Açılıyor?

Her evde ya da iş yerinde başınıza gelebilecek sorunlardan biri olan gider tıkanıklıkları basit açıcılar sayesinde çözüme kavuşsa da kimi zaman bu yeterli olmayabilir. Bu nedenle tamamen tıkanmış boruların tahliyesini yapmak için profesyonel yardım aldığınız zaman kameralı açıcı robotlar sayesinde işleminiz çok daha kısa sürede halledilecektir. Gider borusunun içerisine gönderilmiş olan kılavuz yay dediğimiz cisim, tıkanıklığın olduğu yere kadar gidebilir. Yabancı cisimleri geri çeken bu yay tıkanıklığı da kısa sürede çözmüş olur. Son olarak gider borusu açma işleminde boru içi görüntüleme sistemleri ile görüntülenerek bir sorun kalmadığından emin olunur.

Kameralı robotla yapılan çalışmalarda her geçen gün yeni bir teknoloji gelişmekte ve kullanılmaktadır. Tıkalı yerleri tespit etme özelliğine sahip olan bu kameralar noktasal olarak işlem yaptığı için sorunu ortadan kaldırmaktadır. Tıkanıklığı açmak için basit müdahaleler bile yapmanıza gerek olmayacak bu sistemleri şehirinizde rahatlıkla bulabilir, profesyonel firmalarla anlaştıktan sonra sadece birkaç saat içerisinde sorunu çözebilir ve kolaylıkla yaşamınıza dönebilirsiniz.

:::

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.